De laatste bekerwedstrijd voor de start van de competitie tegen de eveneens nog ongeslagen derdeklasser Sportclub Lochem was een mooie graadmeter en met een uitstekende overwinning bereikte CCW’16 de volgende bekerronde.

Of het onderschatting of gemakzucht van Sportclub Lochem was, is moeilijk te antwoorden, maar feit is wel dat deze met name het eerste half uur volledig werd afgetroefd door een uitstekende voor de dag komende thuisploeg. Al in de vijfde minuut was het Tim Bakker die met een geweldige actie Luuk de Haan vrij voor de doelman zette, en die rondde heel goed af, 1-0.

Amper tien minuten later was het weer Luuk de Haan die alleen op de doelman werd afgestuurd en wederom bleef die koel en dat bekende 2-0. Halverwege de eerste helft was het Luuk de Haan die op zo’n 20 meter voor het doel in balbezit kwam en met een geweldige poeier liet hij de doelman van Lochem wederom kansloos, 3-0. Binnen een kwart wedstrijd al een zuivere hattrick.

Na dit doelpunt gooide Lochem de schroom iets van zich af en liet zien dat deze ploeg absoluut over veel voetballend vermogen beschikt, maar de verdediging van de thuisploeg stond als een huis vandaag en daar kwamen ze niet echt doorheen. Toch viel een paar minuten voor de rust de 3-1 na een goed uitgespeelde aanval. Het was Jiles Schooltink die doelman Jochem van Ruth kansloos liet. CCW mocht blij zijn dat het met deze stand kon gaan rusten, omdat enkele mogelijkheden van de bezoekers onbenut bleven.

Na de rust begonnen de bezoekers met nog meer druk op de thuisclub en was dan ook niet verrassend dat na zo’n 65 minuten spelen de aansluitingstreffer viel. Robin van Westerhuis tikte een goed aangesneden vrije trap binnen en onverdiend was dat zeker niet, 2-3. Amper twee minuten later bracht de thuisclub de marge weer op twee, toen Bart Keurhorst uit een uitstekend genomen hoekschop van Tim Bakker de 4-2 tegen de touwen knikte.

Hierna probeerde Sportclub Lochem de druk nog meer op te voeren, maar tot echt uitgespeelde kansen kwam het niet. Gescoord werd er dus ook niet meer en behaalde CCW een zeer verdienstelijke en onverwachte overwinning tegen deze 3e klasser en gaat het met drie gewonnen bekerwedstrijden een ronde verder.

Volgende week de superzware start van de competitie tegen VV Diepenveen: een ploeg die afgelopen seizoen de dupe werd van de versterkte promotie-degradatieregeling van de KNVB en degradeerde het uit de derde klasse. Aanvang volgende week op de ‘Olde Leeuwenbarg’ 14.00 uur.