Meestal is het schrijven van een wedstrijd verslag een leuke bezigheid. Vooral als je wint of gelijk speelt. Vandaag was helaas niet zo’n dag en liet Terwolde het er uit tegen Go Ahead Deventer Dan ook flink bij zitten.

Al in de 6e minuut probeerde Mitchell van Voorst voor eigen doel een bal weg te werken maar schoot de bal bij deze actie prompt in eigen doel en stonden we dus binnen 10 minuten al met 1-0 achter. In de 25e minuut werd het nog erger en liet onze keeper Bob Fabri de bal vanuit een corner los en kon door een speler van Go Ahead zomaar ingetikt worden en was de achterstand door dit tweede cadeautje dus al 2-0 in de min.

Terwolde probeerde dit in de 31e minuut nog wel recht te trekken via een strakke voorzet die door Sem Gerritsen vanaf de linkerzijde
op het hoofd van Max van Gerrevink werd geparkeerd en die vervolgens de bal strak richting hoek kopte. Helaas werd deze inzet prima gepareerd door de doelman van Go Ahead. Hierna viel er weinig meer te melden en gingen beide ploegen met een 2-0 ruststand richting de kleedkamers.

In de 51e minuut werd Max van Gerrevink binnen het zestien meter gebied voor iedereen duidelijk zichtbaar door de tegenstander onderuit getrokken en had er een strafschop gegeven moeten worden. Helaas dacht de scheidsrechter daar anders over en wuifde de overtreding simpel weg. Niet veel later in de 53e minuut liet onze keeper de bal vanuit een voorzet van de tegenstander voor een tweede keer uit de handen glippen en kon hij daarna ternauwernood de bal nog voor de lijn wegwerken.

Weer kort daarna werd er door Go Ahead een aanval over rechts opgezet waarbij uit een mooie voorzet de bal onhoudbaar werd ingeschoten en stonden we al tegen een 3-0 achterstand te kijken. Terwolde kreeg daarna nog wel een paar kansen, in de 65e minuut een schot van Max net over het doel en in 77e minuut een keihard schot van Thomas Leurink uit een voorzet van Sem die keihard op de lat uiteen spatte.

Daarna kon invaller Wiebe Voois de bal nog tweemaal voor het doel van de tegenstander lepelen maar ook deze acties bleven helaas zonder resultaat. Terwolde moest vandaag in Go Ahead zijn meerdere erkennen, hier was verder niet veel op af te dingen, je hebt van die dagen en vandaag was er dus zo eentje.

Volgende week staat er geen wedstrijd voor ons op het programma en de eerstvolgende is op zondag 8 Mei tegen koploper Sallandia.