Op een zonovergoten sportpark De Laene nam Voorwaarts het vanmiddag op tegen FC Winterswijk.
De suptopper uit de Achterhoek (op een vierde plaats) doet nog volop mee om de tweede plaats en nacompetitie.
Iets wat voor Voorwaarts wat verder weg is: het gat tussen de beide ploegen bedroeg voor aanvang vijf punten.

Er ontspon zich een open wedstrijd tussen twee ploegen die beiden ten aanval trokken zodra dat kon.
De thuisploeg meldde zich het eerst voor het vijandelijke doel: na een prachtige steekpass van aanvoerder Nino Wattimena stond Luuk Grieving al na zes minuten alleen voor de keeper. Zijn inzet trof de lat.
Na een minuut of tien meldden de gasten zich voor het eerst voor de neus van doelman Michiel Selhorst. In te grijpen hoefde hij niet: de gevaarlijke vrije trap werd ruim over gekopt. Beide ploegen bleken elkaar in de openingsfase maar weinig te ontlopen.
In de 19e minuut stichtte Voorwaarts voor de tweede keer gevaar: een mooie cornervariant inclusief twee overstapjes werd door Luuk Grieving een meter over geschoten. Daarna was het Winterswijk dat wat meer het initiatief naar zich toe trok. Eerst kwam de ploeg door over links, maar de doelpoging ging recht op Selhorst af die vrij eenvoudig kon redden. Een paar minuten later kon de verdediging nog net op tijd ingrijpen, al was daar een risicovolle ingreep voor nodig. Het meeste balbezit was voor de gasten, maar in de omschakeling deed Voorwaarts wel degelijk een duit in het zakje. Eerst trof opnieuw Luuk Grieving de doelman op zijn weg, en een minuut later schoot Nick Linthorst maar net naast. Met dit spelbeeld ging het richting eind van de eerste helft. Beide ploegen gaven blijk van hun aanvallende intenties, maar echt gevaarlijk werd het niet meer.

Na de thee was het eerste gevaar van Winterswijk-zijde: een mooi aangesneden corner werd, gelukkig voor Voorwaarts, op de lat gekopt.
Vrijwel direct daarna was het aan de andere kant wel raak, toen spits Marcus van Geelen zich van zijn vaste bewaker ontdeed. Zijn crosspass was perfect op maat voor Luuk Grieving. De sterk spelende middenvelder rondde beheerst af: 1-0 Het was de opmaat voor een sterke fase van de thuisploeg, die nu meerdere keren dreigend voor het vijandelijke doel opdook. Eerst verdween een kopbal uit een vrije trap van Nick Linthorst maar net over het doel, en twee minuten later vond opnieuw Luuk Grieving de keeper op zijn weg. Een tweede treffer bleef echter uit.

Winterswijk rechtte de rug en werd gaandeweg de tweede helft steeds sterker. In de 67e minuut kwam de ploeg op gelijke hoogte, toen Voorwaarts veel te laks ingreep bij een aanval over rechts. De lage voorzet was op maat, en het schot liet Michiel Selhorst kansloos: 1-1
Richting de slotfase gingen beide ploegen voor de winst, en dat deed Winterswijk toch het meest overtuigend. Voorwaarts moest achteruit en leek vijf minuten voor tijd een tweede treffer te moeten incasseren. Deze werd echter vanwege buitenspel geannuleerd. In de laatste paar minuten kwam de ingevallen Cengizhan Genc nog een keer goed door, maar de kaats van Marcus van Geelen was helaas niet zuiver genoeg. Zo moesten beide ploegen genoegen nemen met een punt. Gezien het beeld van de hele wedstrijd zullen de meesten daar wel mee kunnen leven.