Een 3e wedstrijd in 6 dagen… In de situatie waar Sallandia momenteel in zit was dit niet ideaal… Maar goed hier hadden we eenmaal mee te dealen, en dit niet tegen de minste tegenstander CCW uit Wilp. Op 13 maart dit jaar behaalde Sallandia de eerste periodetitel thuis tegen de mannen uit Wilp door een wat gelukkige overwinning met 1-0:

Vandaag was Delano Kiffen terug van een schorsing hij speelde vandaag een ijzersterkte pot.

Sallandia begon slecht aan de wedstrijd en kwam na een kwartier terecht op achterstand door een ingedraaide hoekschop die een beetje gedragen werd door de wind.
Ook hierna had Sallandia het moeilijk, ze hadden moeite met de lopende mannen uit Wilp.
Na 24 minuten maakte CCW speler Keurhorst een hele nare overtreding op Milan Mäkel.. De verder prima leidende scheidsrechter El Hassnaoui deed dit af met ‘slechts’ geel…
Daarna werd Milan Mäkel vervangen door ‘good old’ Björn Rutten.
Na 36 minuten moest Wakkermans het veld verlaten wegens een hamstringblessure, hiervoor mocht de sterk invallende O19 speler Dyon Mäkel invallen.
Sallandia kwam in de eerste helft op wat speldenprikjes maar verder niet.

In de rust zette trainer Rutten de mannen nogmaals op scherp en ging het wisselen.
De in vorm verkerende Suzen moest het veld verlaten en werd vervangen door O19 speler Nayaro Wittenberg.

Sallandia wist wat het wou, CCW moest bij de strot gegrepen worden en niet worden losgelaten.
En dit lukte aardig, Sallandia begon goed.
Een corner van Wesley Bosch belande op het hoofd van Orlando Rozen, Hij kon de bal alleen niet de juiste richting meenemen.
Kort hierna onderschepte zoals eerder gezegd de uitblinkende Dyon Mäkel de bal, op de actie daarna werd een overtreding gemaakt.
Marco van Meeteren had de bal rond 27 meter van de goal liggen.. Marco bedacht zich geen
moment en schoot de bal kiezelhard in de bovenhoek. 1-1! Wat een goal van de Sallandia aanvoerder..
Hierna ging Sallandia door, net als tegen Voorst was het verreweg de betere partij, alleen scoorde het nu wel.. nadat Björn Rutten dé kans op de 1-2 over schoot..
Schoot die even later wel knap raak.. 1-2 Sallandia zo’n kwartier voor tijd.
Eigenlijk meteen hierna schoot Orlando Rozen van een meter of 20 de bal op de paal..
Toch probeerde CCW het nog in de laatste minuten, maar bijna altijd stond daar de uitblinkende Boyd van Beijnum.

Toch kreeg Bart Keurhorst ( die eigenlijk niet meer op het veld mocht staan ) nog dé kans op de 2-2 maar hij faalde oog in oog met doelman Minnes.

Al met al een verdiende overwinning voor de mannen uit Deventer.
Wederom gestreden als mannen, 6 punten in 6 dagen is wat Sallandia heeft over gehouden aan week 16.
Vandaag weer een wedstrijd gewonnen, donderdag wacht Epse.. een tegenstander die zeker niet onderschat mag worden ..
Wederom mooi om te melden dat er weer een O19 junior zijn debuut mocht maken. Nuno Huisman kwam 10 minuten voor tijd Rutten vervangen.