Voor menig Terwoldenaren zal het seizoen 2023/2024 voor altijd in het geheugen blijven. De ploeg kroonde zich met enige overmacht kampioen van de Vijfde Klasse F. 

Al in de voorbereiding werd al snel duidelijk dat de ploeg met een mix van een aantal ervaren krachten en jonge talentvolle spelers goed mee zou gaan doen in de competitie. In de beker werden derdeklasser SV Orderbos en vierdeklasser Albatros al bij vlagen van het kastje naar de muur gevoetbald. Het blijft dan altijd afwachten hoe de competitie gaat verlopen, maar de basis werd in deze voorbereiding ruimschoots gelegd. 

De equipe van trainer Mitchel de Groot werd in de competitie ook wel een ‘geoliede voetbalmachine’ genoemd, maar ook hard werken en ‘poetsen’ was de ploeg niet vreemd. De blauwhemden zijn inmiddels ruim 8 maanden ongeslagen en moest in deze fase slechts eenmaal de punten delen met het sterke Turkse Kracht Apeldoorn. 

Terwolde kreeg in dit seizoen ook te maken met een vreselijk ongeval. In de uitwedstrijd tegen Batavia ’90 werd Terwolde-doelman, Delano Dokter met een schedelbreuk afgevoerd, maar ook hier leek het de eenheid binnen de ploegen alleen maar te versterken. Bob Fabri nam de honneurs waar onder de lat en deed dit meer dan uitstekend! Hiervoor moet natuurlijk het tweede elftal niet vergeten worden. Zij stelden meteen haar keeper beschikbaar om het uiteindelijke doel te realiseren in de vorm van een kampioenschap. 

Met 67 punten uit 24 wedstrijden en het duizelingwekkende aantal doelpunten van 98 mag de ploeg zich de terechte kampioen noemen na een 7-0 overwinning tegen Davo uit Deventer. 

Naast het kampioenschap wist het ook beslag te leggen op beide periodetitels en zo is er geschiedenis geschreven op het Sportpark de Woldermarck en besloot het dit voetbalseizoen historisch. 

Wij kijken er enorm naar uit om deze lijn ook in de Vierde Klasse voort te kunnen zetten. 

Namens spelers, technische staf en supporters wensen wij een ieder een fijne zomer en zien U graag het volgende seizoen eens verschijnen in ‘Klein Milanello’ 

ViaClubcorrespondent SV Terwolde
Vorig artikelSlechte generale voor Overwetering
Volgend artikelDe rood-gele column van Robert Heukels – week 22