SV Schalhaar zet de stijgende lijn voort en pakt wederom de drie punten in een wedstrijd tegen een goede ploeg; FC Suryoye-Mediterraneo uit Enschede. Voor beide ploegen was het vanmiddag aanhaken of afhaken. De ploeg uit Enschede van de ervaren trainer Paul Krabbe had vanmiddag de mogelijkheid om halverwege de competitie zich in de subtop van de tweede Klasse I te nestelen, voor SV Schalkhaar was de opdracht aanhaken aan de onderkant van de middenmoot.

Het werd vanmiddag dan ook een enerverende wedstrijd op de Horsterhoek, waarbij de ploeg van de trainers Marcel Geestman en Dirk-Jan Beldman de volle buit wisten binnen te halen en de drie punten (terecht) in Schalkhaar bleven. Nieuwkomer Tim van der Meulen was vanmiddag de matchwinner, een afstandsschot van zo’n twintig meter was genoeg voor de overwinning.

SV Schalkhaar heeft de selectie nog steeds niet compleet en zeker nog een viertal (veelal) basisspelers moesten vanaf de kant toe kijken hoe hun team het er vanmiddag vanaf bracht. Het team SV Schalkhaar raakt de laatste tijd behoorlijk op elkaar ingespeeld en dat leidt dan ook tot de nodige punten. Waar SV Schalkhaar de maanden september, oktober en november slechts 5 punten bij elkaar vergaarde, kan het na twee wedstrijden in december al 6 punten toevoegen aan dit totaal. Dat het vandaag alweer de laatste wedstrijd van het jaar speelde, komt eigenlijk helemaal niet goed uit. Een winnend team wil graag door en met het zoet van de laatste twee overwinningen verder stijgen op de ranglijst. Toch maar even wachten tot 22 januari, dan wacht de eerstvolgende competitiewedstrijd. Dan zullen zeker een paar geblesseerde spelers hun opwachting weer gaan maken en zal de ervaren middenvelder Twan Huijsmans terug keren uit Amerika na een half jaar afwezigheid.

SV Schalkhaar begon prima aan de wedstrijd tegen FC Suryoye en had met FC Suryoye een tegenstander die ook goed kan voetballen. Dit gaf dan ook een op en neer gaand beeld van de wedstrijd met nauwkeurig opgezette aanvallen. SV Schalkhaar was met name dreigend aan de linkerkant waar Kick Brouwer keer op keer zijn directe tegenstander te snel af was. Helaas waren de voorzetten minder en kwamen dan ook veelal niet bij de zwart-witte medespelers. Aan de andere kant kwam het gevaar van FC Suryoye van met name spits Ohrsein Eliyo die een schot net naast het doel van keeper Jesper Lukassen zag belanden.

SV Schalkhaar had met de jonge Tim van der Meulen vernuft op het middenveld. Deze speler, die in het dagelijks leven werkzaam is als sport scientist bij Go Ahead Eagles en op de dagen dat GAE niet hoeft te spelen een welkome versterking is voor SV Schalkhaar. Met zijn inzicht en loopvermogen is hij in staat medespelers beter te laten voetballen en is hij aanvallend ingesteld. Het resulteerde tot enkele kansjes voor beide ploegen, waarbij Bjorn Duteweert nog het dichts bij de openingstreffer was; al vallend kon hij een voorzet niet de juiste richting mee geven. De grootste kans in de eerste helft viel te noteren voor David Klopman. De spits van SV Schalkhaar kwam na een verdedigingsfout van FC Suryoye alleen door op keeper Van Bakel; hij omspeelde de keeper en werd vervolgens nog door twee verdedigers van FC Suryoye gehinderd waardoor hij de bal net naast het lege doel schoot.

De wedstrijd golfde op en neer, de beste kansen waren voor SV Schalkhaar; een schot van Bjorn Duteweert op de vuisten van de keeper en een kopbal van David Klopman die op de doellijn door een verdediger van FC Suryoye werd weggekopt, waren het meest noemenswaardig in de eerste helft.

Het begin van de tweede helft was FC Suryoye de baas en SV Schalkhaar kwam nauwelijks weg van het eigen doel, had moeite de bal in bezit te houden en kwam behoorlijk onder druk. Bijna was FC Suryoye dat op voorsprong kwam; een afstandsschot van ongeveer 25 meter van Brian Hanna spatte uiteen op de lat. Kort daarna werkte keeper Jesper Lukassen een bal niet goed weg en verspeelde de bal aan de tegenstander. Wat hierna gebeurde, waren een aantal goede reddingen van Jesper Lukassen, die daarmee zijn eigen fout voortreffelijk herstelde.

Bijna kwam de thuisploeg op voorsprong; een prima voorzet van Kick Brouwer werd door de inlopende Ruben Bumkens goed ingeschoten, maar ook prima door de keeper tot corner verwerkt. Kansen over en weer. De volgende kans was voor Ruben Katalanc die een afstandsschot op de vuisten van Jesper Lukassen zag afketsen.

In de 63e minuut was het dan toch SV Schalkhaar dat op voorsprong kwam. Tim van der Meulen veroverde knap de bal en draaide van de tegenstander weg. Van ongeveer 20 meter midden voor het doel schoot hij de bal strak, laag en zuiver onderin de rechterhoek, onhoudbaar voor keeper Felix van Berkel; 1-0.

Met man en macht ging FC Suryoye op zoek naar de gelijkmaker. Kansen waren er voor FC Suryoye, maar ook SV Schalkhaar kreeg in de counter enkele mogelijkheden. Kick Brouwer verliet geblesseerd het veld en werd vervangen door Taco Oldenhof, waarna Luuk ter Mate zijn geliefde positie op het middenveld mocht in nemen. Weer was het Tim van der Meulen die de voorsprong bijna zag verdubbelen. Hij kwam alleen door op de keeper, maar schoot rakelings naast de verkeerde kant van de paal.

FC Suryoye was hierna nog heel dicht bij de gelijkmaker; een boogbal die op de bovenkant van de lat uiteen spatte, geluk voor de thuisploeg. SV Schalkhaar moest hierna alles op alles zetten om de voorsprong te verdedigen, waarbij aanvoerder Jason Westerkamp met zijn collega-verdedigers een zeer sterk optreden had vanmiddag. De wedstrijd vergde veel energie en de jonge Tim Wieggerinck (zoon van vroegere 1e elftalspeler Marc) mocht zijn debuut maken in SV Schalkhaar 1 en ook O19-1 speler Luuk Jansen speelden het laatste deel van de wedstrijd mee.

Dat er diep in blessuretijd nog een rode kaart werd gegeven voor het onderuit halen van Jip Ellenbroek deed niet meer ter zake.

Het laatste fluitsignaal kwam als een geschenk en SV Schalkhaar krijgt hierdoor wat lucht na een beroerde seizoenstart van de competitie. Het vertrouwen in een goede afloop is bij de mannen van Marcel Geestman en Dirk-Jan Beldman groot. Het is niet alleen SV Schalkhaar 1, maar ook SV Schalkhaar 2 dat in de Eerste Klasse de laatste tijd in de winning mood zit en de nodige punten behaald. Dat dan ook SV Schalkhaar O19-1 gisteren won en hierdoor kampioen werd in de Hoofdklasse, is zeker succesvol te noemen. Hierdoor komt het na de winterstop uit in de 4e Divisie zaterdag.

Voor SV Schalkhaar even tijd om op adem te komen en er mooie feestdagen van te maken. SV Schalkhaar wenst iedereen prettige Kerstdagen en een gezond en sportief 2023.

De eerstvolgende thuiswedstrijd van SV Schalkhaar is op 22 januari 2023, dan komt AZC uit Zutphen op bezoek.

Viaclubcorrespondent SV Schalkhaar
Vorig artikelSV Epse pakt de volle buit in Vilsteren
Volgend artikelTerwolde wint verdiend van Emst