SV Epse won vandaag in de slotminuut van Vilsteren. In een matige eerste helft hield doelman Gijs Kamphuis SV Epse in de wedstrijd. Een goede tweede helft was genoeg voor 3 punten. De 15-jarige Willmar Buitink mocht bij Epse vandaag voor het eerst aan de aftrap verschijnen. Hij verdiende hiervoor een groot compliment!

De vijftienjarige Wilmar Buitink mocht in Vilsteren zijn basisdebuut maken bij SV Epse

In het begin van de wedstrijd viel er aanvankelijk weinig te beleven voor beide doelmannen. SV Epse voetbalde makkelijker, maar kon de ruimtes niet vinden. Vilsteren speelde opportunistischer en zocht met regelmaat snel de diepe bal achter de defensie van SV Epse. Dat leverde de thuisploeg in het tweede deel van de eerste helft drie grote kansen op. Sven Koggel schoot naast, een vrije kans van Justus van Martels werd door doelman Kamphuis tegen de paal geduwd en diezelfde Kamphuis keerde een inzet van Wouter Mars die vlak voor rust geheel vrij op hem af kon lopen. SV Epse kreeg in de eerste helft één grote mogelijkheid. Rida Ammi vergat het overzicht te bewaren in een overtalsituatie.

SV Epse trainer Gertie Wichers bracht een extra diepe spits in de rust en dat bleek de sleutel naar succes. Invaller Joran Menkveld werd kort na rust knap vrijgespeeld door Fizovic. Oog in oog met doelman Job de Groot faalde hij niet en schoot de bal keurig in de vrije hoek. Epse kreeg meer ruimte om te voetballen en enkele kansen om het duel op slot te gooien. Max ten Wolde kon halverwege de tweede helft aan de rechterflank vrij opstomen naar het doel. Hij koos ervoor zelf te schieten daar waar Fizovic in betere positie leek te staan. De bal verdween hoog over het doel van Vilsteren. Even later legde Fizovic een bal binnen de zestien goed terug op Silas Muiderman. Zijn poeier raakte echter de lat. Kort daarop was het wederom Max ten Wolde met een goede actie op de rechterflank. Zijn strakke voorzet was op maat voor Fizovic, zijn kopbal werd echter geblokt door een verdediger van Vilsteren.

Vilsteren probeerde in de eindfase met hoge ballen een gelijkmaker te forceren. Diverse corners en vrij trappen werden hoog voor de pot geslingerd, maar Epse doelman Kamphuis heerste in de lucht. Vlak voor het einde van de wedstrijd viel dan toch de 1-1. Een vrije trap werd in ogenschijnlijke buitenspelpositie achter de laatste linie van SV Epse terug gekopt op Rowi Hollegien die koppend doelman Kamphuis kansloos liet.

It ain’t over till it’s over! In de ultieme slotfase kreeg SV Epse een vrije trap rond de middenlijn. Uitblinkende aanvoerder Koen Klosters vond het hoofd van Max ten Wolde die koppend Fizovic bereikte. De handige aanvaller moest de bal één keer aannemen en verraste doelman de Groot met een knap (soort achterwaarts) schot. Zijn winnende treffer werd daarna uitbundig gevierd.

Het zat Epse vandaag eindelijk een keer mee. Over 90 minuten gezien had een gelijkspel de verhoudingen wellicht het beste weergegeven. Een mooie opsteker voor de winterstop. Hopelijk zien we dan de ploeg weer versterkt met een aantal spelers die terug moeten komen van blessures. Mits de weergoden meewerken speelt Epse 5 februari uit tegen Emst.