SV Schalkhaar doet goede zaken en wint ruim van SC Barbaros uit Hengelo, terwijl concurrent NEO net als vorige week weer gelijk speelde. SV Schalkhaar bezet momenteel de tweede plek in de tweede Klasse J met 1 punt achter koploper Achilles ’12.

De ploeg van Marcel Geestman en Dirk-Jan Beldman moest het vandaag doen zonder de nog geblesseerde spelers Rokay Haafkens en Kick Brouwer. Zonder zich teveel te hoeven inspannen was SV Schalkhaar vandaag heer en meester op het veld van SC Barbaros, gelegen pal naast het Fanny Blankers-Koen stadion in Hengelo.

De afgelopen week geblesseerd geraakte aanvoerder Jason Westerkamp kon vandaag gewoon starten en speelde op zijn vertrouwde plek links in de verdediging. Al vanaf het begin was te zien dat SC Barbaros niet bij machte was om het SV Schalkhaar deze mooie middag moeilijk te maken. Dit team van SC Barbaros, getraind door ex prof voetballer Ugur Yildririm, bezette met 1 schamel puntje de voorlaatste plaats.

Jason Westerkamp toch fit genoeg om te spelen.

Na 5 minuten spelen keek de thuisploeg al tegen een achterstand aan. Weifelend optreden in de verdediging van SC Barbaros werd hun fataal doordat spits David Klopman en de gretige Milan Beumer wel attent reageerden. Laatstgenoemde Milan Beumer kreeg de bal toegespeeld en dribbelde vrij eenvoudig de zestien in totdat hij het moment zag om uit te halen, met een bekeken schuiver betekende dit de 0-1.

De kans op 0-2 was niet besteed aan Milan te Riele, een afgemeten voorzet van rechter aanvaller Bjorn Duteweerd werd van dichtbij door te Riele in de handen van de keeper gekopt.

Sporadisch probeerde SC Barbaros terug te komen in de wedstrijd, maar meer dan een schotje net naast het doel van keeper Jesper Lukassen kwam het niet.

Het mooiste moment van de middag kwam na ongeveer 25 minuten spelen; een dieptebal van Bjorn Duteweerd op Milan te Riele die vervolgens enkele spelers passeerde en door kon dribbelen tot aan de rand van het strafschopgebied en daar met een overtreding tot stoppen werd gebracht. Met Milan Beumer heeft SV Schalkhaar een specialist in huis die de bal met een curve in de uiterste linker bovenhoek wist te krijgen, alweer zijn tweede doelpunt van de middag 0-2.

Milan Beumer schiet de fantastische 0-2 binnen!

Kansen op 0-3 waren er binnen het half uur voldoende, Milan Beumer schoot rakelings over en kon hierdoor geen hattrick laten aantekenen. Jason Westerkamp schoot een afgeslagen corner net naast, Milan te Riele was ook dicht bij een doelpunt en spits David Klopman schoot op de vuisten van de keeper.

Na een goed half uur spelen kende deze toch wel sportieve wedstrijd een schaduwzijde. Volledig onnodig werd Twan Huijsmans op het middenveld van achteren getorpedeerd. Voor de goed leidende scheidsrechter zat er niets anders op dan direct rood te geven aan de speler van SC Barbaros. Huijsmans kon tot de rust nog verder spelen, maar werd in de rust met een geblesseerde enkel vervangen door Jip Ellenbroek.

De tweede helft was het enkel SV Schalkhaar dat de klok sloeg, SC Barbaros wist met 10 spelers geen enkele keer een goede aanval op te zetten en gevaar te stichten voor het doel van SV Schalkhaar.

De 0-3 werd op het scorebord gezet door rechtsback Luuk ter Mate, die hiermee zijn eerste competitie doelpunt maakte in het eerste elftal. Hij zette zelf de aanval op, liep zich vast in de zestien, verloor de bal en kreeg de bal zomaar weer voor de voeten. Hij bedacht zich geen moment en schoot de bal zonder na te denken via de binnenkant van de paal binnen.

De overwinning was voor SV Schalkhaar al een feit, aanval op aanval stapelden zich op. David Klopman wist de vrijstaande Milan Beumer te bereiken, maar van dichtbij schoot hij op de keeper, een kopbal uit een corner van Michiel Hullegie mistte net doel, Milan te Riele schoot uit vrije positie op de keeper, Bjorn Duteweerd kreeg een wel heel goede kans, maar ook zijn inzet verdween naast het doel.

SV Schalkhaar bracht met nog 20 minuten te spelen de nodige verse wissels in het veld. Opvallend was het debuut van O-19 speler Pepijn Tanate, die een prima invalbeurt liet noteren.

Invaller spits Stijn Rorije liet in de 86 ste minuut zien dat hij over veel kwaliteit beschikt, hij bracht de 0-4 op het scorebord. Rorije kreeg de bal van Milan Beumer aangespeeld vanaf de zijkant. De aanname op de borst was prima, waarna hij de bal met hoge snelheid bovenin de touwen joeg.

SV Schalkhaar is geen moment in de problemen geweest en toont volwassenheid, iets wat wel eens van pas kan komen de rest van de competitie.

Volgende week ontvangt het Grol uit Groenlo, aanvang 14.00 uur op de Horsterhoek in Schalkhaar.