SV Schalkhaar moest het vanmiddag opnemen tegen GVVEilermark uit Glanerbrug. De ploeg van trainer Marcel Geestman en Dirk Jan Beldman wist vrij gemakkelijk te winnen: 1-2.

In principe stond er vrij weinig meer op het spel. Beide ploegen stonden stevig in de middenmoot en voor SV Schalkhaar was het gat naar een nacompetitieplek bijna niet meer te overbruggen. Er kon dus vrijuit worden gevoetbald en SV Schalkhaar wilde in ieder geval het vertoonde veldspel van vorige week (3-1 winst op Suryoye) vasthouden. De thuiswedstrijd tegen Eilermark werd in februari met 2-1 gewonnen en met een onderling verschil van vier punten waren de ploegen voorafgaand aan de wedstrijd dus aardig aan elkaar gewaagd.

SV Schalkhaar moest behoorlijk wat aanpassingen doen ten opzichte van vorige week. Het volledige middenveld (Twan/Milan blessure, Jip afwezig) was niet inzetbaar. Hun posities werden ingevuld door Marijn Roelofs, Joost Brouwer en Delano Haulussy, die een linie doorschoof vanuit achteren. Zijn positie werd overgenomen door Timo Kok, met Luuk ter Mate, Michiel Hullegie en Jason Westerkamp naast zich.

Jesper Lukassen stond zoals het hele seizoen al op de goal, de voorhoede werd gevormd door David Klopman, Bjorn Duteweert en Kick Brouwer.
Taco Oldenhof, Koen Klosters, Milan Beumer, Pepijn Tanate en Teije Reindeink (K) (beiden O19-1) waren de reservespelers.

Al na drie minuten kwam Schalkhaar op voorsprong. Na een charge op Kick Brouwer kreeg SV Schalkhaar een directe vrije trap aan de linkerkant van het veld. Joost Brouwer legde aan voor een voorzet, maar hij verraste de gelegenheidskeeper van Eilermark in de korte hoek. De bal viel zonder veel snelheid pardoes in de goal.

Na tien minuten werd Eilermark voor het eerst gevaarlijk. Een scherpe counter werd tot corner verwerkt. De afgeslagen bal viel rond de zestien en de inzet van de aanvaller van Eilermark werd nog net door Jesper Lukassen uit de hoek getikt.

Eilermark koos voor een defensieve tactiek. Het liet SV Schalkhaar veel aan de bal, zakte ver in en liet de linies gesloten. SV Schalkhaar speelde geduldig, zocht veelvuldig de kantwissel en was na een kwartier spelen gevaarlijk. Bjorn Duteweert omspeelde vanaf links de keeper, maar zijn inzet werd van de lijn gehaald door een instormende verdediger van Eilermark.

De volgende kans volgde na een half uur spelen. Via een goede aanval over verschillende schijven legde Delano Haulussy de bal achter de laatste linie van Eilermark op de diepgaande David Klopman. David raakte de bal net niet lekker, waardoor de keeper van Eilermark hem simpel op kon pakken.

Vlak voor rust viel alsnog de 0-2. Bjorn Duteweert werd over rechts door David diep gestuurd. Bjorn legde de bal terug op de mee opgekomen Luuk ter Mate. Ter Mate legde de bal klaar voor zijn rechterbeen en knalde hem met de wreef keihard in de rechterbovenhoek.

In de rust ging SV Schalkhaar wisselen. David moest vanwege werkzaamheden de strijd staken. Marijn Roelofs ging in de spits spelen, Luuk ter Mate schoof door naar het middenveld, en Taco Oldenhof kwam op rechtsback binnen de lijnen.
Ook Eilermark ging wisselen. Met vers bloed en een ander strijdplan probeerde het de wedstrijd nog te kantelen. Het bleek ijdele hoop.

SV Schalkhaar bleef de betere ploeg en na een minuut spelen kon het de eerste kans al weer aantekenen. Een mooie voorzet van Kick Brouwer richting de tweede paal kon door Bjorn Duteweert met een volley op goal worden geschoten, helaas recht op de keeper af. SV Schalkhaar bleef dominant in balbezit en de gastheren kwamen er niet aan te pas.

Volledig tegen de verhouding in wist Eilermark na zeventig minuten spelen toch de aansluitingstreffer te maken. Na balverovering op het middenveld schakelde het snel om en wist de aanvallende middenvelder diep te sturen. Oog in oog met Jesper Lukassen rondde hij beheerst af.

Het was voor de thuisploeg de reden om nog een keer aan te zetten. Van dichtbij moest Jesper ingrijpen op een inzet vanaf rechts. Eilermark wist er weer een wedstrijd van te maken en SV Schalkhaar ging nog een keer wisselen. Junior Pepijn Tanate kwam in de ploeg voor Joost Brouwer. Ook Milan Beumer kwam in het veld voor gelegenheidsspits Marijn Roelofs.

Eilermark kon het laatste kwartier echter geen vuist meer maken, en ook bij Schalkhaar was het beste eraf. Nadat Eilermark de laatste frustratie van zich af had geschopt, werd de wedstrijd rustig uit gevoetbald. Daarmee kon SV Schalkhaar zijn derde overwinning op rij bijschrijven.

Volgende week maandag (Tweede Pinksterdag) speelt SV Schalkhaar de laatste wedstrijd van het seizoen, thuis tegen SDC’12 uit Denekamp. Ondanks dat er niets meer is om voor te spelen, bent van harte uitgenodigd.

Zo zal er onder andere afscheid worden genomen van een aantal spelers en stafleden.

Genoeg dus om even voor naar de Horsterhoek te rijden, aanvang wedstrijd 14.00 uur.

Viaclubcorrespondent SV Schalkhaar
Vorig artikelSV Twello kampioen door winst op FC RDC uit Deventer.
Volgend artikelOverwetering verliest van efficiënt Colmschate