Vandaag belooft een interessante wedstrijd te worden. Colmschate heeft eigenlijk een overwinning nodig in de strijd tegen degradatie. Onze mannen staan bovenaan in de 3e periode en willen natuurlijk ook graag winnen. Daarnaast heeft onze trainer een flinke geschiedenis bij Colmschate.

Overwetering begint met “fris” voetbal aan de wedstrijd. Colmschate wordt gelijk wat terug gedrongen. Echter de eerste de beste aanval van Colmschate wordt op fraaie wijze binnen gewerkt. Na 7 minuten staat het 1-0. Nauwelijks bijgekomen van deze tegenvaller, scoort Colmschate uit de 2e aanval in de 10e minuut 2-0. Wat gebeurt hier allemaal? Dan in minuut 13 een vrije trap voor Overwetering. Bram de Haas scoort fraai via de binnenkant van de paal, 2-1. We voetballen pas 13 minuten en al drie doelpunten!

Overwetering is zichzelf niet. De echte scherpte lijkt te ontbreken; ogenschijnlijk simpele oplossingen worden niet gezien. Er ontwikkelt zich een wedstrijd waarin Overwetering vooral de bal heeft en Colmschate verdedigt én probeert toe te slaan bij omschakelmomenten. Dan de 36e minuut. Onhandig balverlies leidt tot de 3e kans van Colmschate. Op vakkundige wijze wordt deze mogelijkheid benut: 3-1. Colmschate staat verdiend op voorsprong door op zeer efficiënte wijze om te gaan met de kansen. Ruststand 3-1.

In de rust worden er een aantal omzettingen gedaan. In een 4-3-3 opstelling wordt de wedstrijd hervat. Overwetering heeft vooral de bal en Colmschate beperkt zich met name tot het verdedigen van de voorsprong. Hele logische keuze, het is nu aan Overwetering. De wedstrijd “golft” heen en weer en het speelveld wordt groter hetgeen veel tijd en ruimte oplevert. Toch doen we erg weinig met de geboden ruimte. We maken vaak moeilijke en verkeerde keuzes. Hierdoor krijgen we geen moment grip op de wedstrijd.

Onze trainer probeert “het tij te keren” door Jelle als stormram in de spits te posteren. We krijgen een aantal mogelijkheden, maar de keeper van Colmschate voorkomt dat Overwetering scoort. In de 78ste minuut krijgt Colmschate de beste kans van de tweede helft, maar Paul voorkomt een vierde doelpunt. Ook Ferdi gaat in de spits spelen. Er ontstaan nog een aantal hachelijke situaties voor het doel van Colmschate; er wordt echter niet meer gescoord.

In een wedstrijd waarin op sportieve wijze gestreden wordt, trekt Colmschate volkomen verdiend aan het langste eindje. Volgende week de laatste wedstrijd van het seizoen. Een nieuwe kans om op goede wijze het seizoen 2021-2022 af te sluiten.