SV Schalkhaar verloor vanmiddag op sportpark Nevelhorst in Didam van kampioenskandidaat DVC’26 met 3-0, waarbij wederom spits Wesley Mortier een groot aandeel had in de overwinning. De gemakkelijk scorende spits van DVC’26 was persoonlijk verantwoordelijk voor twee treffers. Met inmiddels 18 treffers achter zijn naam is Mortier veruit de meest scorende spits in deze tweede klasse G.

De wedstrijd van vanmiddag deed in het begin van de wedstrijd denken aan de thuiswedstrijd van 1 oktober vorig jaar toen SV Schalkhaar volledig kansloos werd weggespeeld (0-4) door DVC’26, waarbij destijds spits Mortier ook 2 keer doel trof.

Zo kansloos als het vorig jaar herfst was in Schalkhaar, zo onnodig was deze nederlaag op het nieuwe kunstgrasveld (ingestrooid met kurk) in Didam. Een geflatteerde uitslag deze keer!

Misschien raar om te vermelden bij een verloren wedstrijd; dit keer was SV Schalkhaar zeker niet de mindere ploeg, maar zoals gezegd vergat de ploeg van trainer Martijn de Haas zichzelf te belonen en kwam zelf niet tot scoren.

Voetballend speelde het vanmiddag een goede wedstrijd, echter de afronding liet te wensen over. Ook dat is kwaliteit.

Vanwege enkele blessures en een schorsing moest SV Schalkhaar op een aantal posities wat schuiven. Zo speelde Dennis van Brussel opnieuw in de spits en startte jeugdspeler Emirhan Türk vanaf de linkerkant, waardoor Kick Brouwer aan de rechterkant voor gevaar moest zorgen. De vorig jaar nog in O19 spelende Janno Ulderink speelde verdedigende middenvelder, waardoor Luuk ter Mate als rechterverdiger werd opgesteld.

Al na 5 minuten spelen ging het mis voor SV Schalkhaar. De bal werd vanuit de SV Schalkhaar verdediging niet goed weggewerkt waarna (jawel) Wesley Mortier er als de kippen bij was en met een sliding de bal achter keeper Jesper Lukassen kon werken; 1-0.

De bezoekers waren door deze vroege achterstand niet meteen van slag, maar probeerden met verzorgd en gedurfd voetbal kansen te creëren tegen het fysiek sterke DVC’26.

SV Schalkhaar was na de openingstreffer meer in balbezit, maar het noodlot sloeg toe aan de andere kant. DVC’26 kreeg van scheidsrechter Leushuis vanaf de linkerkant een corner toegekend die vervolgens zeer gevaarlijk voor het doel van SV Schalkhaar werd ingedraaid. De bal werd in eerste instantie nog goed verdedigd, maar kwam zomaar voor de voeten voor de inlopende rechterverdediger Mark Berendsen die zich niet bedacht en hij ramde de bal in de 22e minuut van net binnen het strafschopgebied snoeihard in het zijnet; 2-0

Ook na deze vroege en pijnlijke 2-0 achterstand toonde SV Schalkhaar veerkracht en deed al het mogelijke om terug te komen in de wedstrijd. Een schot van Kick Brouwer net naast het doel had na een half uur spelen meer verdiend, kort daarna moest diezelfde Kick Brouwer met een blessure het veld verlaten en werd vervangen door Bjorn Duteweert.

Na bijna een jaar blessureleed en revalideren een mooi moment voor Bjorn Duteweert die zich vanmiddag met zijn goede spel behoorlijk in de kijker speelde bij trainer Martijn de Haas en een behoorlijke kwelgeest was voor de verdedigers van DVC’26. Als buitenspeler dook hij regelmatig op in de spitspositie waar hij het nodige gevaar stichtte en ook daar prima uit de voeten kan.

Een voorzet van Michiel Hullegie vanaf de rechterkant kwam precies op het hoofd van Dennis van Brussel die meer had moeten doen met deze voorzet; hij kopte net naast het doel. Kansen op de aansluitingstreffer waren er zeker. Jason Westerkamp schoot van afstand, waarna de bal via de voet van Dennis van Brussel van richting veranderde en net naast het doel rolde.

Nog voor rust had SV Schalkhaar de mogelijkheid om de achterstand te verkleinen. Het uitverdedigen bij DVC’26 was niet goed waarna de bal opeens voor de voeten kwam van spits Dennis van Brussel. Oog in oog met de Apeldoornse keeper Leroy de Boer (die DVC’26 in de winterstop is komen versterken) redde deze keeper op bekwame wijze en verwerkte hij de bal tot corner.

De tweede helft kwam SV Schalkhaar prima uit de kleedkamer, speelde agressief en won de duels tegen deze fysiek sterke tegenstander. Al na een paar minuten kreeg Bjorn Duteweert een goede kans. Hij was op snelheid de verdedigers van DVC’26 te snel af en vanuit een positie midden voor het doel schoot hij de bal enkele centimeters aan de verkeerde kant van de paal naast het doel.

Aan de andere kant moest SV Schalkhaar keeper Jesper Lukassen handelend optreden; hij speelde de bal verkeerd in waarna een speler van DVC’26 de bal onderschepte, maar Jesper Lukassen herstelde hierna zelf zijn eigen fout door de bal tot corner te verwerken. Op het middenveld bij SV Schalkhaar speelde Janno Ulderink een puike wedstrijd, zowel fysiek als opbouwend was hij vanmiddag in goeden doen.

Michiel Hullegie had de volgende kans voor SV Schalkhaar; een voorzet van Jason Westerkamp vanaf de linkerkant werd door Hullegie net naast gekopt. Kort daarop was de handige Bjorn Duteweert opnieuw bijna bij een doelpunt. Hij draaide in de zestien in eerste instantie goed weg bij zijn tegenstander, maar goed verdedigend werk van DVC’26 voorkwam een doelpunt voor SV Schalkhaar.

Waar SV Schalkhaar moeite had om het net te vinden, was het aan de andere kant wel weer ineens raak. In de 76ste minuut kwam de bal uit het niets bij spits Mortier die zijn kansje (uiteraard) verzilverde in een doelpunt. Hij kreeg de bal aan de zijkant voor het doel aangespeeld en had geen moeite zijn tweede doelpoging om te zetten in zijn tweede doelpunt; 3-0.

De wedstrijd was hierdoor gespeeld en SV Schalkhaar ging met lege handen huiswaarts. In tegenstelling tot de eerder gespeelde wedstrijd tegen DVC’26 speelde SV Schalkhaar goed mee met de ploeg uit Didam, maar het verschil tussen beide ploegen zat hem in de spits.

Volgende week zondag 3 maart wacht SV Schalkhaar alweer een topper, dan komt koploper Varsseveld op bezoek. Dan zal SV Schalkhaar opnieuw moeten strijden om een resultaat te halen. Deze wedstrijd op de Horsterhoek begint om 14.00 uur en uiteraard bent u van harte welkom om SV Schalkhaar te steunen.

SV Schalkhaar:

Jesper Lukassen Luuk ter Mate – Michiel Hullegie – Nick Mulder – Jason Westerkamp – Twan Huijsmans – Janno Ulderink – Koen Smith ( Murat Ozdemir) – Emirhan Türk (David Klopman) – Dennis van Brussel – Kick Brouwer (Bjorn Duteweert) – Daan Pinkster – Tycho Groen

Viaclubcorrespondent SV Schalkhaar
Vorig artikelVerdiende overwinning CCW’16
Volgend artikelIJzersterk FC RDC krijgt te weinig tegen gedoodverfde kampioen SV Teuge.