CCW’16 heeft vanmiddag het goede gevoel van vorige week een passend vervolg weten te geven. Met de van wintersportvakantie teruggekeerde clubtopscoorder Bart Keurhorst, maar met vier afwezige basisspelers t.o.v. vorige week tegen Albatross (en een tweetal spelers die een bezoek aan FC Twente – GAE prevaleerde boven een eigen wedstrijd) was het weer flink puzzelen voor trainer Bart Vos.

Dezelfde trainer gaf voor de wedstrijd al aan dat hij zich hierdoor genoodzaakt voelde om wat behoudender te spelen dan het elftal normaal tracht te doen en dat pakte vanmiddag dus heel goed uit. Inherent aan deze opvatting was dus ook dat WWNA misschien veel meer balbezit had de thuisploeg, maar dat deze juist bijzonder gedisciplineerd speelde vanmiddag. Verdedigend stond het als een huis en op één inzet na, een bal voorlangs die voor CCW dus juist aan de goede kant van de paal naast ging, heeft WWNA ook geen kans gehad.

De keren dat CCW eruit kon komen, was dan ook vele malen dreigender dan de bezoekers en zo kwam de ploeg vlak voor het rustsignaal op voorsprong: met een perfect uitgevoerde counter was het Tim Bakker die met een pass Ruben de Haan wegstuurde, die op zijn beurt veel sneller was dan de verdediging en met een loepzuivere breedtepass Bart Keurhorst in staat stelde de 1-0 te scoren. Dit werd tevens de ruststand.

De tweede helft was hoegenaamd een kopie van de eerste helft, met dien verstande dat de thuisclub er nog vaker uit kon komen en dit ook goed deed. Wat WWNA ook probeerde, het hele elftal bleef uiterst goed met spel omgaan, gaf bijna niets weg en kreeg vlak voor tijd loon naar werken. Daniel Vroklage werd net buiten het strafschopgebied gevloerd, waarbij de speler van WWNA tegen z’n tweede gele kaart opliep dus rood, en uit de aansluitende vrije trap van Ruben de Haan weer Bart Keurhorst uitstekend voor z’n man kwam en de 2-0 binnen knikte.

Al met al een zeker verdiende overwinning voor CCW wat vandaag absoluut het predicaat van een collectieve overwinning genoemd moet worden. Door dit resultaat en de resultaten op de andere velden heeft de ploeg weer goede aansluiting gevonden bij een wel hele grote groep ploegen achter de top drie.

Bronclubcorrespondent CCW'16
Vorig artikelGeflatteerde overwinning Sallandia op SC Klarenbeek
Volgend artikelSV Schalkhaar vergeet zichzelf te belonen en verliest van DVC’26