Het plan, de uitvoering, alles klopte deze middag echter de bezoekers gingen huiswaarts met een 1-2 zege.

FC RDC knalde uit de startblokken voor een volgepakte tribune en probeerde de goed voetballende ploeg Teuge niet in de wedstrijd te laten komen. Dit lukte prima en via Kai vd Beld werd FC RDC gevaarlijk maar zijn voorzetten werden net geen doelpunten omdat Yde Klopman goed geblokt werd en Jaydey Bongers zijn kopbal tegen een been ging ipv tegen het net.

SV Teuge was tussendoor gevaarlijk toen de lange spits een uitstekende voorzet vrij kon binnen tikken. Overigens stond hij zo vrij nadat hij vakkundig Sander Bezem naar de grond had getrokken. Hetzelfde gebeurde andersom na een inschattingsfout wat een terechte strafschop tegen opleverde. 0-1 ruststand na een gelijk opgaande eerste helft.

De tweede helft en zeker de eerste 25 minuten waren voor FC RDC. Teuge ging zich wat irriteren aan de bij vlagen warrige scheidsrechter en FC RDC schroefde het tempo nog maar eens op met de steun van het volgepakte balkon achter zich. Niek Riksten kopt prachtig de 1-1 binnen na de goede vrije trap van Joost Brouwer. FC RDC ruikt bloed en voetbalt zich nog via 2 prachtige aanvallen naar kansen voor Jaydey en Victor Evenblij. Joost schiet een vrije trap iets later net naast dus meer dan een mooi punt lijkt er niet in te zitten.

Uit het niets na een tweetal dekkingsfouten is daar ineens de 1-2 wat zorgt voor een enorme opluchting en ontlading bij SV Teuge.

Een topwedstrijd op 4e klasse niveau wat voor FC RDC helaas niet het gewenste resultaat opleverde. Wel de complimenten en ook daar kunnen we mee door!