Zondag 20 november was de intocht van Sinterklaas in het dorp Schalkhaar. Op hetzelfde tijdstip stond vandaag het competitieduel SV Schalkhaar 1 tegen ATC ‘ 65 uit Hengelo op het programma. ATC’65 staat bekend als een jonge, goed voetballende ploeg uit Hengelo en dat ligt SV Schalkhaar normaal gesproken wel.

ATC’65 had inmiddels al 10 punt bijeen gevoetbald en een paar wedstrijden minder gespeeld. Reden van een aantal afgelastingen zijn de gezondheidsproblemen van de hoofdtrainer van ATC ‘65; als de gezondheid je in de steek laat, dan is het spelletje voetbal maar bijzaak en telt resultaat even niet.

SV Schalkhaar stond vandaag al (te) vroeg op een 0-2 achterstand en dat al na 10 minuten voetballen. Dat er cadeautjes uitgedeeld worden door Sinterklaas is bekend, bij de wedstrijd van SV Schalkhaar 1 was de scheidsrechter rijkelijk gul aan het adres van ATC‘65. Niet één keer, maar zelfs twee keer werd een buitenspeldoelpunt goedgekeurd. Twee keer werd er resoluut gevlagd vanaf de zijkant en twee keer mocht ATC’65 het cadeau uitpakken. Dat was vanmiddag de stand die na 10 minuten op het scorebord stond en vanaf dat moment moest SV Schalkaar in de achtervolging om deze toegekende surprises goed te maken.

Het was niet alleen het gemakkelijk weg geven van de doelpunten, ook het spel van SV Schalkhaar was zeker in de beginfase niet goed te noemen. In tegenstelling tot de overwinning bij SDC ‘12 in Denekamp gaf SV Schalkhaar, zeker het eerste deel van de wedstrijd, veel te veel kansen weg en verdedigde niet scherp genoeg tegen de beweeglijke aanvallers van ATC’65.

In de 6e minuut mocht Pascal van Bol door van de scheidsrechter en passeerde in de korte hoek SV Schalkhaar-doelman Jesper Lukassen. In de 12e minuut was de verdubbeling van de score een gevolg van geklungel in de verdediging. Timo Kok speelde de bal tegen een ATC’65 speler, waarna de bal voor de voeten kwam van Max Vasterink, die vanuit buitenspelpositie geen moeite had de bal over Jesper Lukassen in het doel te werken; 0-2. Protesten van de kant van SV Schalkhaar kregen geen gehoor.

Ook na deze vroege achterstand kwam SV Schalkhaar moeilijk in de wedstrijd en kwam het sporadisch voor het doel van ATC ‘65. De beste kans in de eerste helft kwam tot stand na een corner van Ruben Bumkens die de bal bij Bjorn Duteweert zag belanden; zijn inzet werd door een verdediger gepareerd en de rebound werd door Jip Ellenbroek over het doel van ATC ‘65 geschoten.

SV Schalkhaar kwam op het eind van de eerste helft wel beter in haar spel; een actie van de van een blessure teruggekeerde Kick Brouwer werd bij de tweede paal onvoldoende op waarde ingeschat door spits David Klopman die de bal niet de juiste richting kon geven.

De tweede helft was veel meer voor SV Schalkhaar, alhoewel ATC’65 met enkele counters behoorlijk gevaarlijk voor het doel Jesper Lukassen kwam. De eerste kans van SV Schalkhaar in de tweede helft was een schot van David Klopman die een bal, terug gekopte door Kick Brouwer, over het doel schoot.

Bijna had SV Schalkhaar dan toch de aansluitingstreffer; een corner van Ruben Bumkens kwam op het hoofd van David Klopman, de keeper bracht redding waarna Bjorn Duteweert in de rebound de bal via de handen van keeper Niels Ensink over kopte. De aansluitingstreffer kwam niet, terwijl de verdediging van SV Schalkhaar regelmatig de handen vol had aan de met name de goed spelende Florian Boitelle van ATC ‘65. Ook de kleine en beweeglijke spelers Max Vasterink en Boudewijn Barense lieten zien dat ze behoorlijk vaardig zijn aan de bal en goed kunnen voetballen.

Met het verstrijken van de tijd namen de kansen voor SV Schalkhaar toe. David Klopman kreeg ruimte van zijn directe tegenstander en krulde de bal van net buiten het zestien metergebied langs de verkeerde kant van de paal. De grootste kans was voor Milan te Riele, hij draaide in het strafschopgebied weg van zijn tegenstander en stond oog in oog met keeper Ensink die ternauwernood redding bracht. Een schot van Luuk ter Mate die maar net naast ging was wel het laatste wapenfeit van SV Schalkhaar. Het verloor vanmiddag van een goede tegenstander dat zeker ergens bovenin zal eindigen.

Volgende week zal het opnieuw een goede tegenstander treffen, dan komt koploper Bon Boys uit Haaksbergen op bezoek. Het zal dan wel anders moeten starten dan afgelopen middag, over het tot stand komen van de tegendoelpunten zal komende week nog wel worden nagepraat. Aanvang SV Schalkhaar – Bon Boys op zondag 27 november is 14.00 uur. U bent van harte welkom.