Op een frisse middag neemt Sportclub Deventer het op tegen Harfsen. Beide ploegen doen goed mee in de middenmoot en de winnaar neemt voorlopig afstand van de onderste regionen.

Sportclub Deventer begint goed en zet Harfsen vast in de opbouw, al gauw volgt de 0-1 via Stef Hagen. Bij deze stand wordt op onbegrijpelijke wijze een goal van onze kant afgekeurd. Op de beelden is te zien dat de grensrechter van de tegenstander zijn vlag niet opsteekt en toch heeft de beste man blijkbaar buitenspel gezien, wat het dus duidelijk niet was.

De eerste 25 minuten zijn volledig voor Sportclub Deventer en Harfsen laat niet veel zien. Behalve de buitenspelers die meermaals nadrukkelijk op zoek zijn naar vrije trappen met sierlijke fopduiken, maar zelf de duels ook niet bepaald zachtzinnig aangingen. De scheids doet er niets aan en Sportclub probeert het eigen spel te blijven spelen.

Na de dik verdiende 0-2 via Tijn Vegelin lijkt het erop dat de drie punten meegaan naar Deventer. Toch kantelt de wedstrijd nadat Harfsen uit een vrije trap knap raak kopt en zo de aansluitingstreffer maakt. Vlak voor rust scoort de spits van Harfsen door de bal mee te nemen met de bovenarm vanuit buitenspelpositie, waar de grensrechter dan ook voor vlagt. De scheids negeert het volledig en geeft de goal aan Harfsen. We gaan rusten met 2-2.

In de tweede helft speelt Sportclub Deventer niet meer zo goed als daarvoor en op één mega kans van Tijn na worden er geen grote kansen meer gecreëerd. Harfsen speelt ook niet goed maar scoort wel; 3-2. Aan het einde van de wedstrijd wordt de scheenbeschermer van Roan in tweeën getrapt, maar ook daar wordt geen kaart voor gegeven. Na de wedstrijd besluit de scheidsrechter alleen de handen te schudden met Harfsen.

Zo verliest Sportclub Deventer van Harfsen en zakt het op de ranglijst naar plek 5. Dinsdag is alweer de volgende wedstrijd, thuis om 20:00 tegen eersteklasser Go Ahead Kampen voor de tweede ronde van de beker.