SV Schalkhaar is er vanmiddag niet in geslaagd de volle buit binnen te halen, dit keer kwam de ploeg van Martijn de Haas en Jacob Ensing niet verder dan een 1-1 gelijkspel en gezien de hele wedstrijd was dit een terechte puntendeling.

Het is SV Schalkhaar in thuiswedstrijden nog niet gelukt om tot een overwinning te komen; de meeste punten zijn vergaard in uitwedstrijden. Dan moet dat volgende week maar gebeuren wanneer het op bezoek gaat bij DIO’ 30 uit Druten, de kans om aansluiting te houden met de bovenste ploegen.

Vandaag speelde SV Schalkhaar niet haar beste wedstrijd, de weersomstandigheden waren niet best en het spel was onstuimig en waar ook VV Vorden aan mee werkte. Enkele sterkhouders als Nick Mulder en Twan Huijsmans stonden gebroederlijk langs de lijn, beide spelers waren vanmiddag wegens blessures niet inzetbaar. Jeugdspeler Yous Beldman kreeg de kans om zich vanaf het begin te laten zien als rechter aanvaller. Voor SV Schalkhaar was het fijn dat centrale verdediger Michiel Hullegie na een week afwezigheid weer beschikbaar was.

De eerste kans van de wedstrijd was voor de thuisploeg; een snoeihard schot van Milan te Riele verdween enkele centimeters naast het doel van keeper Robin Verstege. Aan de andere kant was VV Vorden nog dichterbij de openingstreffer. Uit een corner schoot de geheel vrijstaande Niels Rondeel op de lat. SV Schalkhaar kreeg geen druk op de verdediging van VV Vorden en in plaats van druk vooruit zetten, kwam het steeds meer in de verdrukking wat leidde tot een aantal serieuze mogelijkheden voor VV Vorden. Middenvelder Luuk Smit van VV Vorden schoot net naast en Sander Visscher schoot in vrije positie recht op SV Schalkhaar keeper Jesper Lukassen.

SV Schalkhaar had het lastig en had veel moeite met de opbouw van achteruit waarbij een aantal keren keeper Jesper Lukassen onnodig in het nauw werd gedreven. Onnauwkeurigheid en balverlies van SV Schalkhaar gaf VV Vorden steeds meer vertrouwen. Zo leidde Vincent Vloedgraven balverlies op het middenveld waarna spits Gijs van der Veen vanaf de rechterkant vrij kwam en een goede kans kreeg, maar hij schoot te onnauwkeurig en recht in de handen van Jesper Lukassen.

Vlak voor rust ging het mis voor SV Schalkhaar. Een ingooi van rechterverdediger Luuk ter Mate op Michiel Hullegie was goed, maar een uitglijder van Hullegie leidde de 0-1 in; een VV Vorden speler kreeg vrij doorgang en bereikte de geheel vrijstaande Koen Oosterhuis die van dichtbij geen moeite had de uitgespeelde SV Schalkhaar verdediging te passeren; 0-1.

De tweede helft was niet heel veel beter dan de eerste helft. In de 49ste minuut kreeg SV Schalkhaar een corner vanaf de rechterkant. De bal werd teruggespeeld op middenvelder Koen Smit die vervolgens de bal in de zestien bracht, waarna de inlopende David Klopman de bal hard in de touwen kopte; 1-1.

SV Schalkhaar was vanmiddag niet bij machte om de gelijkmaker om te zetten in een voorsprong. Sterker nog; VV Vorden was regelmatig akelig dichtbij het doel van SV Schalkhaar en druk bleef houden op de laatste linie. Toch was SV Schalkhaar heel dicht bij een voorsprong; na een snelle uitbraak van Yoes Beldman werd spits David Klopman aangespeeld die vervolgens de bal bij de tweede paal wist te krijgen waar de mee opkomende middenvelder en loopwonder Koen Smith net iets te kort kwam om de bal binnen te schieten.

Kort voor tijd was zowel SV Schalkhaar alsook VV Vorden dicht bij de overwinning. Eerst was het SV Schalkhaar; Yoes Beldman ging ervan door aan de rechterkant en bereikte Tim van der Meulen die de bal (vanuit buitenspelpositie) tegen de lat schoot en even later kon spits Gijs van der Veen ervan door, maar een sliding van de ingevallen Luuk Janssen kon erger voorkomen. De bal verdween net naast het doel van SV Schalkhaar.

Een terechte puntendeling op de Horsterhoek. SV Schalkhaar moet volgende week afreizen naar Druten waarna het over twee weken Beuningse Boys op bezoek krijgt. Die wedstrijd op de Horsterhoek wordt op zondag 19 november gespeeld om 14.00 uur Steun SV Schalkhaar!

SV Schalkhaar
Jesper Lukassen – Luuk ter Mate (Luuk Janssen) – Timo Kok – Michiel Hullegie – Jason Westerkamp – Vincent Vloedgraven – Koen Smith – Tim van der Meulen – Milan te Riele (Kick Brouwer) – David Klopman (Murat Özdemir) – Yoes Beldman (Floris Hidma)
(Daan Pinkster – Hans Hofsteede)

Bronclubcorrespondent SV Schalkhaar
Vorig artikelMVV ’29 maatje te groot voor Overwetering
Volgend artikelSV Epse krijgt te weinig tegen De Hoven