Vandaag de wedstrijd tegen MVV ’29, koploper in de 3de klasse Oost. Het belooft een ‘heet’ middagje te worden. Onderweg naar Harbrinkhoek (plaatsje achter Almelo) overdenk ik de mogelijkheden. Het verleden heeft vaak laten zien dat wedstrijden tegen de koploper iets extra’s losmaakt bij onze spelers. Dus vol goede moed betreed ik Sportpark Frielink.

Ik ben altijd wat vroeger om even te kijken ‘hoe de neuzen staan’ tijdens de warming up. Mijn vermoeden werd bevestigd. Op fanatieke wijze werd er een positiespel gespeeld. Onze mannen zijn klaar voor de wedstrijd.

De eerste 10 minuten verlopen rustig. De bal gaat rond en we proberen in de wedstrijd te komen. Wat me opvalt, is dat MVV ’29 afwachtend speelt. Op frisse wijze wordt er goed combinatievoetbal gespeeld. Er is veel beweging zonder bal. Wel moet gezegd worden dat het vele balbezit niet leidt tot een mogelijkheid. Maar we doen absoluut niet onder voor MVV ’29. Tot de 17 minuut.

Na een foute inspeelpass komen de voorwaartsen van MVV ’29 er heel snel uit. Wat leidt tot een grote kans, Paul redt katachtig maar moet wel een hoekschop prijsgeven. Uit de hoekschop scoort MVV ’29 de 1-0.

Het voetbal van onze mannen oogt prima, voetballend lijken we niet onder te doen voor MVV ’29. Na een half uur krijgen we onze eerste mogelijkheid. Na direct combinatiespel kan Bram schieten, jammer de bal gaat over. Er begint me wat op te vallen. MVV ’29 is heel goed in omschakelmomenten. Zodra de bal veroverd wordt beginnen de snelle aanvallers diep weg te lopen en worden ze óók direct met
een diepe pass bediend. Te vaak komen onze verdedigers in moeilijke 1 tegen 1 situaties terecht.

Dan in minuut 37. Een snelle aanval wordt op nette wijze binnen gewerkt. 2-0. Dan ‘“’valt voor mij het kwartje’ en is duidelijk waarin de ploegen onderling verschillen. MVV ’29 dat in de omschakeling naar balbezit heel direct vooruit speelt, met veel diepgaande, snelle spelers en hierdoor komen onze verdedigers in hun kwetsbaarheid terecht. Wij doen eigenlijk precies het tegenovergestelde: zodra de bal veroverd wordt, proberen we de bal niet voorwaarts te spelen, maar ‘veilig’ achteruit. Met als gevolg dat we niet in staat zijn kansen af te dwingen. Rust: 2-0.

De 2e helft verloopt eigenlijk precies zoals de 1e helft geëindigd is. Na een minuut of 7 krijgen we een hoekschop. We verliezen de bal en 10 seconden later ligt de bal achter Paul: 3-0. De 4-0 en 5-0 is een herhaling van zetten. Allemaal omschakelmomenten waarin we volledig
overklast worden.

Natuurlijk is het niet leuk om iedere keer zo in het mes te lopen. Dat doet wat met je als voetballer. Toch, onze spelers blijven op positieve wijze de strijdt aangaan. Hetgeen eigenlijk altijd gebeurt. Geen gefrustreerde spelers, wangedrag vertonende spelers, mekkerende
spelers. Nee gewoon mannen die samen er op sportieve wijze het beste van blijven maken. Blijven strijden en onze huid zo duur mogelijk verkopen, dat vind ik mooi om te zien.

In een hele sportieve wedstrijd, ja ja hier verdient ook MVV ’29 een groot compliment, is gebleken dat MVV ’29 in het omschakelen naar balbezit een maatje te groot is voor Sc. Overwetering.