Afgelopen zondag stond op een nat sportpark Het Hassink de wedstrijd SV Epse – De Hoven op het programma. Vooraf beloofde dit een pittige middag te worden voor de rood-witten: De Hoven verloor nog niet en scoort erg makkelijk. Na een goede voorbereiding is Epse daarentegen wisselvallig begonnen aan de competitie. Wat ongelukkige verliespartijen en veel blessures lijken de voornaamste oorzaak. Gevoelsmatig zit er zeker meer in dan de huidige stand doet vermoeden. Wordt de weg omhoog vandaag ingezet?

Daar lijkt het kort na het startsignaal niet op. Al in de zevende minuut opent De Hoven de score. De linksbuiten van de gasten lijkt naast te schieten en laat zijn hoofd al hangen na een ogenschijnlijk mislukte poging. Keeper Moret is echter nog niet bedacht op de regen en het natte veld: de gladde bal verdwijnt via zijn handen in de goal. Helaas, wederom een vroegen tegengoal voor de mannen uit Epse. Maar ook nu laten ze zich hierdoor niet uit het veld slaan. Ook vandaag staat er weer een collectief op het veld wat voor elkaar knokt. De 1-1 volgt dan ook snel. Na een mooie combinatie door het midden stuurt Fizovic Muiderman weg. De aanvoerder weet wel raad met deze mogelijkheid en schiet de gelijkmaker overtuigend tegen de touwen.

De ploegen zijn aan elkaar gewaagd. Toch is het De Hoven dat in de 22ste minuut alweer op voorsprong komt. Een schot wordt eerst nog gepareerd, maar de rebound is alsnog voor de zwart-witte gasten. In het restant van de eerste helft weinig kansen voor beide ploegen. Het natte veld maakt verzorgd positiespel een stuk lastiger waardoor vaak voor de lange bal wordt gekozen. Daarnaast heeft de Epser verdediging onder leiding van Van Brussel de zaakjes goed op orde en wordt bovendien georganiseerd gebruik gemaakt van de buitenspelval.

Na de thee komt Epse sterk uit de kleedkamer. Achterin wordt vrijwel niets weggegeven en fel verdedigd door Mentink, Altena, Veeneman en Van Brussel. Toch leidt het overwicht niet tot veel uitgespeelde kansen. Linksbuiten Otten, gelukkig weer relatief fit, geeft in kansrijke positie af waar schieten wellicht ook een optie was geweest. Daarnaast weet De Hoven wel raadt met de hoge ballen die ingebracht worden door Epse.

Al met al was zeker een gelijkspel verdiend geweest voor de mannen uit Epse. Helaas trekken ze weer aan het kortste eind na een wedstrijd waar wellicht meer in had gezeten. Komende week kunnen de krachten gespaard worden. Op 19 november treden we thuis aan tegen SHE. Een wedstrijd waarin het collectieve spel verzilverd moet worden en de drie punten in Epse blijven.