SV Schalkhaar heeft vandaag drie punten meegenomen uit Enschede. Op sportpark De Wooldrik was de ploeg van trainer Marcel Geestman en assistent-trainer Dirk-Jan Beldman te sterk voor Vogido, einduitslag 1-2.

Op basis van de ranglijst en het onderlinge resultaat in de heenwedstrijd mocht ook niet anders worden verwacht. Vogido worstelt tegen degradatie uit de tweede klasse en SV Schalkhaar stond op een stevige zesde plek. Thuis in Schalkhaar werd het in de eerste wedstrijd van de competitie 8-1, de hoogste uitslag tot nu toe. Ook dit keer was SV Schalkhaar sterker dan Vogido, al was het niet overtuigend.

Marcel Geestman kon beschikken over een brede selectie, ondanks de afwezigheid van de geblesseerde Koen Klosters, Michiel Hullegie, Stijn Rorije en Jaydey Bongers en de afwezige Joost Brouwer.

SV Schalkhaar startte met Luuk ter Mate aan de rechterkant in de defensie, naast Rokay Haafkens, Delano Haulussy en aanvoerder Jason Westerkamp. Het middenveld werd gevormd door Twan Huijsmans, Jip Ellenbroek en Milan te Riele en in de voorhoede moesten Bjorn Duteweert, David Klopman en Milan Beumer voor het gevaar gaan zorgen. Jesper Lukassen stond zoals dit hele seizoen al op doel, met Tijs Beltman uit de O17-1 als reservekeeper op de bank. Kick Brouwer, Marijn Roelofs, Timo Kok en de van het tweede elftal overgekomen Vincent Vloedgraven waren eveneens klaar om in te vallen.

Na het fluitsignaal van scheidsrechter Mulder trok SV Schalkhaar gelijk ten aanval. Een aantal keer werden Bjorn Duteweert en Milan te Riele de diepte ingestuurd, zonder dat dit direct gevaar opleverde. Na tien minuten was het al wel meteen raak. Jip Ellenbroek stuurde van links Milan te Riele diep, die zijn directe tegenstander van zich afschudde en met een boogbal over de keeper van Vogido de 0-1 aantekende. SV Schalkhaar bleef de betere ploeg in balbezit, echter de verschillende aanvallen leverden niet meer op dan corners.

De eerste tegenaanval van Vogido volgde pas na 22 minuten. Schalkhaar verdedigde goed en tot meer dan een corner kwam Vogido niet. Vlak voor de drinkpauze werd Schalkhaar weer gevaarlijk. Luuk ter Mate kwam door over rechts, David Klopman werd bereikt, die de bal op de zestien teruglegde op Milan Beumer. Zijn harde inzet vloog net naast de de verkeerde kant van de paal.

Vogido begon aan te dringen op zoek naar de gelijkmaker. SV Schalkhaar werd slordig in balbezit en Vogido dwong een aantal corners en vrije trappen af, die geen gevaar opleverden. Aan de andere kant gaf Vogido ook ruimte weg. Vlak voor rust leidde dit tot een prachtige aanval. Jip Ellenbroek stuurde wederom Milan te Riele weg in de zestien. Milan omspeelde zijn tegenstander en legde de bal panklaar terug op de zestien, waar Jip volkomen vrij de bal binnenkant voet hard in de rechterbovenhoek kon schieten: 0-2.

De grootste kans van Vogido kon niet worden verzilverd door de spits van Vogido. Vlak voor het rustsignaal schoot hij de bal pal voor het doel hard over.

De tweede helft begon gelijk opgaand. SV Schalkhaar was niet overtuigend en na zeven minuten maakte Vogido zowaar de 1-2. SV Schalkhaar kon geen druk creëren op een aanval over rechts en Vogido kon door-combineren tot in de zestien. De eerste inzet kon nog worden gekeerd door Jesper Lukassen, maar de rebound was hem te machtig; 2-1.

SV Schalkhaar was het even helemaal kwijt. Wederom sneed Vogido door de defensie van SV Schalkhaar en de aanvaller van Vogido kwam oog in oog te staan met keeper Jesper Lukassen, die met een fantastische reflex de gelijkmaker wist te voorkomen.

SV Schalkhaar ging wisselen. De niet geheel fitte Twan Huijsmans werd vervangen door Marijn Roelofs en Kick Brouwer moest voor extra dreiging gaan zorgen, dit ten koste van Milan Beumer. Schalkhaar kreeg weer wat meer controle, maar bleef toch ook slordig op bepaalde momenten. Een goede aanval over rechts leverde een grote kans op voor David Klopman, maar hij schoot de bal voorlangs. SV Schalkhaar kreeg nog wat vrije trappen en corners. Een inzet van Marijn Roelofs werd keurig gepareerd door de keeper van Vogido.

Een uiterste krachtsinspanning van Vogido dwong Jesper Lukassen nog tot een redding in de korte hoek, maar echt gevaarlijk kon de thuisspelende ploeg niet meer worden. SV Schalkhaar trok de overwinning over de streep. Zoals gezegd, niet overtuigend, maar door deze zege wist SV Schalkhaar zich definitief veilig te spelen.

De overwinning brengt SV Schalkhaar op de ranglijst en in de derde periode wat dichter bij de subtop. Met nog drie wedstrijden te gaan zit er misschien nog wat in het vat richting nacompetitie voor promotie, maar dan zullen ze wel alle drie gewonnen moeten worden en is het afhankelijk van de overige uitslagen. Volgende week is de thuiswedstrijd tegen Suryoye-Mediterraneo. Het eerste onderlinge duel werd tegen deze ploeg verloren, dus Schalkhaar weet wat het te wachten staat.

Graag tot volgende week op de Horsterhoek, aanvang wedstrijd 14.00 uur!