Gorssel kwam naar Colmschate-zuid met veel invallers en dat was ook wel te zien. Op een enkele gevaarlijke uitval, in de eerste helft, kwam men niet en was de wedstrijd geheel in handen van de blauw-witten. 12-0, meer dan 40 goals in drie wedstrijden, het ging/gaat wel heel erg makkelijk. Uiteraard was het klasseverschil enorm, maar aan de andere kant win je niet altijd met zulke grote cijfers als er niet goed gevoetbald wordt.

De laatste weken steekt Helios dan ook in een goede vorm, goed verzorgd voetbal, veel beweging zonder bal en ook ‘een mooie bank’ met veel jeugdspelers die van Harry Decheiver de kans krijgt om zich te tonen.

Binnen twee minuten stond het al 1-0 door Djeremy Waslander na een mooie combinatie met Iljen Bruinsma. 5 minuten later was het Waslander die Beekman goed bediende en strak inschoot 2-0. Jarmo zou zijn 50ste kunnen scoren, maar stond geheel in dienst van de ploeg. Dat bleek o.a. toen hij op een prachtige manier teruglegde op de ingekomen Waslander die mooi afwerkte: 3-0. In de 45ste minuut precies hetzelfde: Waslander kreeg de bal vol in de loop mee en scoorde de 4-0. Nog net voor rust kreeg Jarmo van ‘t Hof, via een penalty, zijn kans nadat hij vlak voor doel was neergelegd: 5-0.

In de 2e helft ging het snel: Gorssel kwam haast niet meer op de helft van Helios, mede ook doordat Helios tot de laatste minuut de opbouw van Gorssel goed bleef storen. Scoreverloop 2e helft: 48ste minuut Iljen Bruinsma (6-0), 76ste minuut Nick Beekman (7-0), 80ste minuut Nick Beekman (8-0), 82ste minuut Djeremy Zandvliet (9-0), 87ste minuut Nick Beekman (10-0), 89ste minuut Djeremy Waslander (11-0) en in de 90ste minuut, na een perfecte voorzet van Beekman, 12-0 door Jarmo van ‘t Hof.

Volgende week Almen uit. Op 28 mei speelt Helios zijn laatste wedstrijd thuis tegen Harfsen. Daarna is het even afwachten: Twello zal volgende week, naar verwachting, het kampioenschap wel veilig willen stellen. Helios zal zich dan moeten richtten op de nacompetitie…