Colmschate’33 speelde afgelopen zondag een heuse degradatiekraker tegen Albatross. Op een redelijk bespeelbaar veld waren de belangen erg groot. Om uit de degradatiezorgen te komen moest Colmschate winnen tegen directe concurrent Albatross.

In de eerste helft speelde Colmschate’33 tegen de wind in. Colmschate had alles goed onder controle, zonder echt grote kansen te krijgen. Wel was het uitkijken voor de snelle linksbuiten van Albatross. Colmschate gaf niet veel weg, de verdediging stond goed onder leiding van de sterk spelende Rick Janssen en Kevin Stremmelaar. Via Jaroah Sneller kwam het meeste gevaar. De opkomende rechtsback gaf de bal een paar keer voor, maar helaas ontbrak het mede door de wind aan gevaar. Zo konden Jard Kamperman Leferink, Jarmo van ’t Hof en Hidde Hekkert er net niet bij. Hierdoor ging de eerste helft gelijk op, maar was er wel een minpuntje te noteren. Rick Traanman net weer fit, moest met een blessure het veld verlaten.

In de 2e helft had Colmschate de wind mee. Colmschate probeerde wat meer druk te gaan zetten op de laatste linie van Albatross. Het resulteerde in een mooie kans voor Jard Kamperman Leferink. Helaas had hij net niet het geluk, via het been van de keeper kon de bal net worden opgepakt voor de doellijn. In deze fase zit het dan ook niet mee. Dat blijkt ook wel dat Colmschate een strafschop werd ontnomen. Van ’t Hof draaide goed weg in het strafschopgebied, maar werd daarbij onderuit getrokken. Iedereen dacht aan een strafschop, zelf de verslaggever van de plaatselijk krant, helaas floot de scheidsrechter hier niet voor, omdat hij het niet goed kon zien.

In de 90e minuut kan Colmschate toch de 0-1 te maken. Door goed door koppen van Phill de Witte uit een afgeslagen vrije trap kwam de bal uiteindelijk voor de voeten van Van ’t Hof, deze schoot de bal erin, maar na lang twijfelen floot de scheids alsnog voor buitenspel. In de daaropvolgende tegenstoot van Albatross, kreeg Colmschate bijna nog de deksel op de neus. Maar door fantastisch keeperswerk van Ariëns bleef het 0-0. Colmschate had het gevoel dat er wat meer in had gezeten, daarnaast had je de wedstrijd ook nog kunnen verliezen.