FC RDC heeft met een uitstekende eerste helft de basis gelegd voor een 2-0 zege bij Sportlust Glanerbrug.

De thuisploeg begon met een behoudende speelstijl om zodoende de ruimtes klein te houden. FC RDC was echter goed aan de bal en leverde enorm veel energie in het druk zetten. Het tweede moment van goed collectief druk zetten, leverde een fout op van de doelman van Glanerbrug waardoor de ijverige Luuk Helms de 0-1 kon binnen schieten.

Dit was een opmaat naar meer en FC RDC ging door met aanvallen. Vanuit een gedegen opbouw werd afwisselend gezocht naar ruimtes in de as van het veld en aan de zijkanten. Meerdere malen kwamen we door alleen de eindpass of de schoten waren onzorgvuldig. Nadat de balvaste Luuk gevloerd werd kon hij zelf de 0-2 binnen schieten uit een strafschop. Jesse Klopman redde tussendoor nog katachtig op een bal die via een RDC been bijna in de hoek gleed op het kletsnatte kunstgras.

Na rust een iets meer aanvallend Glanerbrug waardoor er ruimtes ontstonden waar FC RDC meer mee had kunnen en moeten doen. Behoudens een paar op het oog gevaarlijke corners en een redding uit de bovenhoek van Jesse na een geweldig afstandsschot van Glanerbrug kwam FC RDC niet meer in de problemen.

Uiteraard erg blij met weer 3 punten erbij. Een top teamprestatie door een sterke eerste helft en een volwassen tweede zorgen ervoor dat FC RDC in de bovenste regionen van de stand blijft staan. FC RDC hoeft nog maar 2 wedstrijden te spelen tot aan de winterstop, te weten thuis tegen Eerbeekse Boys en 2 december de laatste van dit jaar uit bij Berghuizen.