Voorwaarts vocht vandaag een pittig voetbalduel uit bij RKHVV in Huissen. Het elftal van Berthil ter Avest speelde met 2-2 gelijk en dat was gezien de krachtsverhoudingen een terechte uitslag.

Voorwaarts speelde erg gedreven, terwijl het afgelopen woensdag in de bekerwedstrijd al flink in de beugels heeft moeten gaan. Voorwaarts liet zich woensdag tegen SV Berkum van z’n goede kant zien, maar moest uiteindelijk de meerdere erkennen in de vierde divisionist. Dat deed het niet zonder slag of stoot, door een doelpunt van Cengizhan Genc (droge schuiver langs de keeper) en een fabelachtig afstandsschot van Nick Linthorst nam het in het eerste kwartier een comfortabele voorsprong. Vlak voor rust kwam Berkum echter al langszij en in de tweede helft moest Voorwaarts zich gewonnen geven, einduitslag 2-3 en daarmee einde bekeravontuur.

Voorwaarts bereikte na de winterstop, op een enkele uitzondering na, telkens een hoog niveau. Zo ook vandaag in Huissen. RKHVV had wat meer het balbezit en in het eerste kwartier kwam Voorwaarts onder druk te staan. Een schot in het zijnet en een open kans werden door de blauw-witten naast geschoten.

De uitvallen van Voorwaarts waren echter messcherp en in de 18de minuut kon Bruce Schotman op een steekpass van Cengizhan Genc de 0-1 noteren. De tweebenige Bruce prikte de bal in het uiterste hoekje langs de kansloze keeper. Even later kreeg Bruce uit een mooie voorzet van Marcus van Geelen de gelegenheid de voorsprong uit te bouwen. Helaas ging de bal over de lat.

In de 30ste minuut kwam Cengizhan buiten de 16 meter voorbij de uitgelopen keeper. Een overtreding van een RKHVV verdediger (genegeerd door de scheidsrechter) voorkwam een tweede doelpunt. Het laatste kwartier van de eerste helft liet RKHVV zich nadrukkelijk zien. In de 40ste minuut leidde dit tot de verdiende gelijkmaker: 1-1.

Na rust sloeg Voorwaarts direct toe. De beresterke spits Marcus van Geelen draaide weg van de tegenstander en lobde de bal gevoelvol over de keeper. Zijn opa, overgekomen uit Noorwegen, glom van trots. Voorwaarts had het eerste kwartier na rust meerdere mogelijkheden. De eindpass of afronding was telkens net niet toereikend.

Daarna werd RKHVV weer het meest dreigend. Dat leidde in de 60ste minuut tot de gelijkmaker. Keeper Patrick ter Mate werd getorpedeerd, maar de scheidsrechter vond de sinterklaasgedachte belangrijker dan fair play en liet doorgaan. Hierdoor kon de RKHVV-aanvaller eenvoudig het verlaten doel kon vinden: 2-2.

RKHVV creëerde mogelijkheden en de oranje zwarten bleven even hangen in het onrecht en kwam er nog spaarzaam uit. Cengizhan stuitte nog een keer op de vuisten van de keeper en Bruce kwam een teenlengte tekort. Verdedigend moest het in het laatste kwartier alle zeilen bijzetten. Het centrale verdedigende duo Pim Havekes en Coen de Hullu vochten boeiende duels uit en keeper Patrick ter Mate bleek, weliswaar flink gebutst, een betrouwbare sluitpost.

Na vier competitieduels moest Voorwaarts weer eens doelpunten toestaan. Het voetbal is echter gedisciplineerd, de inzet aanstekelijk en aanvallend is het spel soms om van te watertanden. Wil je daar nog eens getuige van zijn kom, dan aanstaande zondag naar de derby Voorwaarts – WSV Apeldoorn. Beide teams willen nog een rol van betekenis spelen in de slag om de prijzen.