SV Schalkhaar speelde vanmiddag een zeer behoorlijke wedstrijd tegen koploper SC Varsseveld. De ploeg van hoofdtrainer Martijn de Haas was nagenoeg de hele wedstrijd de baas en liet de koploper niet in haar spel komen, leek af te stevenen op een overwinning, maar verloor in de slotfase toch nog 2 punten.

Op voorhand een moeilijke wedstrijd als de koploper op bezoek komt. Het bezoek liet wat op zich wachten omdat de buschauffeur zich ergens in Deventer had vastgereden zodat de wedstrijd een kwartier later begon. SV Schalkhaar speelde vanmiddag dusdanig goed dat de koploper alsnog blij mocht zijn een punt mee te nemen naar Varsseveld en vanwege het gelijke spel van concurrent DVC’26 gewoon koploper blijft in de tweede Klasse G.

De afwezigheid van centrale verdediger Michiel Hullegie werd opgelost door met drie centrale verdedigers te spelen, iets wat bijzonder goed uitpakte omdat de tegenstander met niet meer dan  twee spelers in de frontlinie aan trad.  Mandekkers Nick Mulder en Timo Kok waren veel sterker dan  hun directe tegenstander en de ervaren (normaal gesproken linkerverdediger) Jason Westerkamp corrigeerde waar nodig en liet voetballend zien dat het van absolute meerwaarde is voor de ploeg.

Aan de zijkanten zorgden Bjorn Duteweert vanaf rechts en Kick Brouwer vanaf links voor zowel verdedigend goed werk, maar ook voor aanvallende impulsen.

SV Schalkhaar was van vandaag, en zeker in de eerste helft, de betere ploeg en was na een paar minuten spelen al dicht bij de openingstreffer toen spits David Klopman en Bjorn Duteweert net iets tekort kwamen om de bal in het doel te werken na een corner van Nick Mulder. Beide kwamen tevens in aanraking met keeper Bas van Ringelenstijn van SC Varsseveld die na een korte blessurebehandeling verder kon spelen.

SC Varsseveld liet zich steeds meer inzakken en had het vreselijk lastig tegen het zeer beweeglijke spel van de thuisploeg. Zo was Kick Brouwer een plaag voor de hele rechterkant van SC Varsseveld.

Een voorzet van Twan Huijsmans werd door Bjorn Duteweert net naast het doel gekopt.

Spits David Klopman had het moeilijk met het fysiek sterke verdedigingsduo Tom Weikamp en Lucas Breukelaar die beiden ook constant de opbouw van SC Varsseveld voor hun rekening namen.

Een strak schot van Yoes Beldman was recht op de keeper, maar had met iets meer precisie zomaar binnen kunnen vallen.

Waar SV Schalkhaar de eerste helft tot enkele kansen kwam, was de koploper vanmiddag niet te vinden voor het doel van SV Schalkhaar keeper Jesper Lukassen. Maar liefst nul doelpogingen van SC Varsseveld in de eerste helft was volledig toe te schrijven aan het goede werk van de laatste linie van SV Schalkhaar.

In de tweede helft keerde de sterke Bjorn Duteweert niet meer terug en werd vervangen door Tim van der Meulen. SC Varsseveld werd het eerste kwartier van de tweede helft een paar keer gevaarlijk door een handvol aan cornerballen die goed werden verdedigd door de thuisploeg. Tim van der Meulen leek op weg naar de openingstreffer; hij dribbelde het strafschopgebied binnen  en vlak bij de achterlijn kon hij door een SC Varsselveld verdediger ternauwernood te stoppen worden gebracht.

Ook in het eerste deel van de tweede helft vielen weinig echte kansen te noteren aan de kant van SC Varsseveld. Het enige gevaar was een verdwaalde voorzet vanaf de linkerkant van aanvaller Conner Scobie die de bal met een boog op de lat zag belanden, maar keeper Jesper Lukassen zag de bal achter belanden en was attent.

De leeg gespeelde spelers Kick Brouwer en Yoes Beldman werden vervangen door Janno Ulderink en Milan te Riele. Te Riele die na een afwezigheid van 6 weken weer beschikbaar is voor SV Schalkhaar kan de komende periode weer van grote waarde zijn voor de ploeg.

In de 64ste minuut kwam SV Schalkhaar op een zeer verdiende 1-0 voorsprong. Een prima aangesneden corner van linkspoot Nick Mulder werd door verdediger Timo Kok ongehinderd bij de tweede paal binnengekopt. Voor Timo Kok een mooi moment omdat de verdediger 5 weken geleden nog met een behoorlijke kaakblessure het veld moest verlaten, maar vandaag liet hij zien dat hij weer helemaal terug is.

Het leek erop dat SV Schalkhaar de voorsprong gemakkelijk kon verdedigen, maar in de 82ste minuut ging het mis. Een van richting veranderd schot van Lucas Breukelaar was SV Schalkhaar keeper Jesper Lukassen te machtig. Volledig tegen de verhouding in kwam de koploper langszij; 1-1.

SV Schalkhaar ging vervolgens voor de overwinning en kreeg de mogelijkheid om met nog 10 minuten te spelen opnieuw op voorsprong te komen. Milan te Riele leek op weg naar een doelpunt; hij speelde zich knap vrij, maar enkele centimeters voor de zestien werd hij naar de grond getrokken. De toegekende vrije trap werd door Tim van der Meulen hard in de muur geschoten.

Met nog 5 minuten te gaan was het voor Tim van der Meulen einde wedstrijd. Hij was met een inzet net iets te laat en kwam met zijn voet vol op de enkel van SC Varsseveld verdediger Jannick Rougoor. Totaal geen opzet bij deze normaal gesproken sportieve aanvaller, echter de kaart van scheidsrechter Sanders was terecht.

SV Schalkhaar moest met 10 man verder en in de 90ste minuut werd dit bijna fataal toen Cas Kemperman van SC Varsseveld na een misverstand ineens door kon lopen op Jesper Lukassen. Voor SV Schalkhaar een geluk dat deze speler de bal ongecontroleerd net naast het doel schoot.

Diep in blessuretijd was het SV Schalkhaar dat 4 corners achter elkaar kreeg. Van deze corner waren er twee zeer gevaarlijk. Eerst een kopbal van Milan te Riele van dichtbij net over, vervolgens de volgende kopbal van Milan te Riele die door een SC Varsseveld verdediger op de doellijn werd weggekopt.

Zo kan SV Schalkhaar terugkijken op een goede wedstijd waarbij het genoegen moet nemen met de puntendeling.

Volgende week zondag moet SV Schalkhaar op bezoek bij Leones in Beneden Leeuwen.

De eerstvolgende thuiswedstrijd is zondag 17 maart, dan komt VV Trekvogels uit Nijmegen op bezoek.