Het trieste nieuws bereikte ons net voor het weekend. Clubman en oud-grensrechter van het 1e elftal, Jeroen Hoonhorst, is komen te overlijden. De verslagenheid is groot. Wij wensen Annemie, de kinderen en de familie alle sterkte toe de komende tijd.

DTC '07 - Sportclub Overwetering | foto: Gerrit Krijt
Een minuut stilte ter nagedachtenis aan clubman Jeroen Hoonhorst voor de wedstrijd DTC ’07 – Sportclub Overwetering | foto: Gerrit Krijt

Ondanks het trieste verhaal van Jeroen moeten we vandaag voetballen tegen “rode lantaarn drager” DTC ’07. Na een indrukwekkende minuut stilte gaat bij onze mannen “de knop om”. DTC ’07 begint enthousiast aan de wedstrijd. Onze mannen hebben moeite met het veld en dat is te begrijpen. Het veld is erbarmelijk slecht, volstrekt 3e klasse onwaardig.

Na zo’n 20 minuten voetballen krijgen we wat meer grip op de wedstrijd. Er komt wat rust in de opbouw en dat komt het positiespel ten goede. Vrij snel daarna krijgt Nick Oosterwijk zijn eerste kans. Zijn schot mist wat kracht, de keeper kan de bal keren. DTC ’07 probeert er een gevecht van te maken, wij proberen uit de duels te blijven. Hetgeen niet altijd lukt mede door het dramatische veld.

Na een half uur komt Ferdi aan de rechterkant door. Hij legt de bal terug op Stefan die na een individuele actie, met een droger schuiver de 0-1 aantekent. Deze fase in de wedstrijd zijn we duidelijk de bovenliggende partij.

Vlak voor de rust krijgen we een vrije trap aan de rechterkant van het strafschopgebied van DTC ’07. Oskar neemt de vrije trap en met een mooie draai schiet hij de bal direct in de verre bovenhoek. Schitterend doelpunt op een nog beter moment 0-2. Dit is tevens de ruststand.

DTC ’07 begint met nog meer enthousiasme aan de 2e helft. De spreekwoordelijke “mouwen worden opgestroopt”. Met grote regelmaat hoor ik de Twentse krachttermen over het veld galmen…..Tandje erbij. Wat ermee bedoeld werd, was me volstrekt onduidelijk. Ik merk aan
mezelf dat de ruwheid en onbenulligheid van DTC ’07 begint te irriteren.

Dan volgt er voor de zoveelste keer een veel te fors duel waarbij Mark de nodige schoppen te incasseren krijgt. Wederom nummer 13 van DTC ’07, voor de zoveelste keer erbij betrokken en volledig terecht rood voor hem. Dat Mark ook rood kreeg was voor mij onbegrijpelijk. Tenminste ik heb niet kunnen constateren dat hij iets onreglementaire deed. Maar goed, 10 tegen 10.

De wedstrijd zakt naar een bedenkelijk niveau. Ook wij gaan de lange bal hanteren en vergeten te voetballen. Maar goed, het is ook aan DTC ’07 om wat te forceren. Dat lukt ze niet. Het is echt een kwaliteitsarm elftal wat wel keihard werkt, maar toch ook regelmatig over
de scheef gaat. Maar goed.

Onze mannen blijven eigenlijk vrij eenvoudig overeind en geven geen krimp. Komt de bal in de buurt van onze goal dan staat daar altijd Paul nog, die sterk en foutloos keepte. Dan 10 minuten voor tijd schiet Nick Oosterwijk knap de bal binnen 0-3 en de wedstrijd is gespeeld.

Zonder de aanwezigheid van diverse vaste basisspelers hebben we vandaag een prima resultaat geboekt. Natuurlijk, het voetbal was niet om over naar huis te schrijven, maar tegen DTC ’07 was het meer dan genoeg. De overwinning was volledig verdiend.

Nu genoeg. Tijd voor de echte belangrijke zaken. Jeroen, bedankt voor je inzet bij ons team.