Een kwartet aan doelpunten van Yde Klopman en een treffer van Joost Brouwer leverden een terechte 0-5 zege op in Apeldoorn.

De missie was duidelijk. FC RDC moest winnen om de belangrijke 3 punten bij te kunnen schrijven. Met frivool aanvallend voetbal met bij tijd en wijlen mooie combinaties werd de tegenstander de wil opgelegd en zeker voor rust werd er in een hoog tempo creatief voetbal gespeeld wat voor de meegereisde supporters af en toe genieten moet zijn geweest.

Yde Klopman scoorde de eerste na goed aangeven van Joost Brouwer na uitstekend druk zetten van Joost en Kai van de Beld. Gevarieerd ging FCRDC op jacht naar meer en een heerlijke combinatie via Jaydey Bongers, Joost en Kai leverde de 0-2 op van Joost. Nog voor rust werd het 0-3 door wederom Yde. Ronel Antonia werd vrijgespeeld door Bryan Flierman en de crossbal van Ronel werd keurig gecontroleerd en breed gelegd door de diepgaande Victor Evenblij.

Na rust controleeede FC RDC de wedstrijd en kon er ook naar hartelust gewisseld worden waardoor Stijn Rorije, Martijn Visarius, Milan Beumer en Jesse Westerweel ook nog hun stempel konden drukken op deze wedstrijd.

De routine van Jesse Klopman, Sander Bezem , Niek Riksten en Marc Brouwer zorgde ervoor dat ook iedereen direct na rust weer bij de les was. Yde wist nog 2x te scoren na uitstekend voorbereidend werk van zijn teamgenoten Bryan, Joost en Jaydey en met een 0-5 zege was uiteindelijk iedereen tevreden tegen de sportief spelende laagvlieger uit Apeldoorn.