SV Schalkhaar heeft een paar lastige (uit)wedstrijden voor de boeg, te beginnen bij titelkandidaat ATC’65 uit Hengelo. Zondagmiddag kwam het (te) vroeg op achterstand, maar naarmate de wedstrijd vorderde, kreeg het steeds meer grip op de wedstrijd en keerde het elftal terug naar Schalkhaar met een verdiend punt. Het speelde met 2-2 gelijk in een uiterst aantrekkelijke wedstrijd.

Het kampioenschap in de tweede klasse I zondag ligt nog helemaal open en daarin doet ATC’65 nog volop mee, terwijl SV Schalkhaar zich zo snel mogelijk veilig wil spelen. Voor beide ploegen veel op het spel vandaag in Hengelo.

ATC’65 uit Hengelo is al jaren een goed voetballende ploeg en speelt ook al jaren de wedstrijden in de tweede klasse, veelal met goede en jonge spelers met verzorgd en aanvallend voetbal. Zeker is dat beide ploegen elkaar volgend jaar niet meer tegen zullen komen omdat ATC’65 met het eerste elftal naar de zaterdag gaat.

Momenteel heeft het twee eerste elftallen, waarvan één team op de zaterdag voetbalt en één team op de zondag. Omdat dit geen ideale situatie is voor de vereniging en omdat de KNVB dit vanaf volgend seizoen niet meer zal toestaan, wordt er vanaf volgend seizoen door het vlaggenschip van de vereniging enkel nog op zaterdag gevoetbald. Voor SV Schalkhaar is dit niet aan de orde, het eerste elftal zal ook volgend seizoen uitkomen op de zondag. Hoe het na volgend seizoen zal zijn moet de toekomst uitwijzen.

SV Schalkhaar begon vanmiddag zonder spits David Klopman aan de wedstrijd, terwijl ook jeugdspeler Yoes Beldman niet beschikbaar was. Met de nog altijd geblesseerde vleugelaanvallers Kick Brouwer en Coen Tanate was vanmiddag voorin de spoeling dun voor de trainers Marcel Geestman en Dirk-Jan Beldman. Wel keerde Bjorn Duteweert na een blessure terug in de basis.

Met wederom twee jeugdspeler, Luuk Janssen en Floris Hidma vanaf de aftrap, was het even wennen voorin. Middenvelders Ruben Bumkens en de jonge Floris Hidma kregen afwisselend de vrijheid om zich aan het front te begeven. Zover kwam het in het begin van de wedstrijd niet omdat SV Schalkhaar nauwelijks aan voetballen toe kwam en na 6 minuten spelen de bal al in het net lag.

Er was tot die tijd nog geen goede aanval opgezet door SV Schalkhaar toen er teruggespeeld werd op keeper Jesper Lukassen. De normaal zo betrouwbare keeper van SV Schalkhaar werd opgejaagd door spelmaker Max Vasterink die de bal op knullige wijze bij de doelman weg tikte en het voor hem een koud kunstje was de bal in het lege doel plaatsen; 1-0.

SV Schalkhaar was van slag en zat zeker niet lekker in de wedstrijd. Veel moeite had het dan ook met de snelle wisselingen van de spitsen van ATC’65. Met name linksbuiten Florian Boitelle, waarvan bekend is dat hij zich laat inzakken, ruimte creëert en met zijn zeer sterke linkerbeen de bal regelmatig over de verdediging van de tegenstander plaatst, was een plaag voor SV Schalkhaar. Na 10 minuten spelen kreeg diezelfde Florian Boitelle de mogelijkheid vanaf de linkerkant uit te halen, maar zijn schot ging net langs de paal.

Na 13 minuten spelen ging het opnieuw mis voor SV Schalkhaar. Opnieuw was Max Vasterink het middelpunt; vanaf de rechterkant ging hij met de bal aan de wandel en passeerde veel te gemakkelijk een aantal spelers van SV Schalkhaar, waarna hij zelf zijn tweede treffer op het scorebord zette; 2-0.

SV Schalkhaar leek van slag, maar vanaf die tweede tegentreffer kwam het iets beter in de wedstrijd. De eerste dreiging en gevaar op het doel van ATC ’65 keeper Niels Ensink kwam van Ruben Bumkens die vanaf de rechterkant van het doel de bal met een krul op de lat schoot. Kort daarop mocht SV Schalkhaar de handen dicht knijpen dat keeper Jesper Lukassen een cruciale redding verrichte. Een overtreding op Tim van der Meulen werd niet bestraft door scheidsrechter Leushuis, waarna de counter bijna tot de 3-0 leidde. Keeper Jesper Lukassen werd nog omspeeld, maar was net op tijd terug om de bal alsnog uit het doel te houden.

SV Schalkhaar werd sterker en kwam na 36 minuten spelen op een verdiende aansluitingstreffer van rechteraanvaller Tim van der Meulen. Hij pingelde langs twee ATC’65 verdedigers en net binnen het strafschopgebied haalde hij met een droge knal uit in de korte hoek; 2-1.

Een schot net naast van Florian Boitelle, na een foutje van Nick Mulder, was het laatste wapenfeit in de eerste helft van ATC’65, terwijl SV Schalkhaar het tempo opvoerde en ATC’65 steeds meer onder druk kwam te staan. Een schot van Tim van de Meulen werd goed gekeerd door keeper Niels Ensink.

De tweede helft werd Milan te Riele in het veld gebracht, die na een paar maanden in het buitenland te zijn geweest, weer terug is in de ploeg van SV Schalkhaar. ATC’65 kreeg een mogelijkheid om ruimer op voorsprong te komen door een schot van opnieuw Florian Boitelle die de bal net over het doel van SV Schalkhaar schoot, terwijl Ruben Bumkens, opnieuw vanaf rechts de bal met zijn linkerbeen ook maar net over de kruising draaide.

ATC’65 voelde dat SV Schalkhaar in een hoog tempo speelde en probeerde het tempo bij tijd en wijle uit de wedstrijd te halen, om zelf wat meer op adem te komen. Naarmate de wedstrijd vorderde probeerde SV Schalkhaar steeds meer de bal sneller in de zestien te pompen op zoek naar een resultaat, waarbij Ruben Bumkens als echte centrumspits werd neergezet en de ingevallen verdediger Timo Kok met zijn kopkracht de luchtduels diende aan gaan.

Vlak voor tijd moest ATC’65 noodgedwongen twee wissels toepassen vanwege een vervelende botsing van twee ATC’65 spelers die in een luchtduel vol met de hoofden op elkaar botsten. Met directe hulp van de verzorgers van beide teams werden de twee spelers hevig bloedend van het veld gehaald, waarna de hoofdwonden in het ziekenhuis verder werden behandeld.

Kort na deze spelonderbreking wist SV Schalkhaar toe te slaan. Een dieptebal van Jason Westerkamp werd door een ATC’65 verdediger nog licht aangeraakt, waarna Milan te Riele vrije doortocht kreeg en de bal met een boog over de uitlopende Niels Ensink schoot; 2-2.

Met nog 5 minuten blessuretijd kwam er vanmiddag geen winnaar en keerde SV Schalkhaar met een verdiend punt terug. Zure gezichten waren er in Hengelo bij ATC’65; het had vanmiddag goede zaken kunnen doen omdat Bon Boys verloor bij Reutum en BWO punten liet liggen bij degradant SDC’12.

Volgende week zondag 23 april speelt SV Schalkhaar opnieuw een topper, dan moet het op bezoek bij koploper Bon Boys uit Haaksbergen.
De competitie zal tot de laatste wedstrijden spannend blijven; onderin de versterkte promotie-degradatie regeling en bovenin maar liefst 5 ploegen die strijden om kampioen te worden. Steun SV Schalkhaar in deze beslissende fase.