SV Epse hield gisteren de punten in eigen huis. Gemakkelijk ging het niet en een 0-1 ruststand werd in de tweede helft omgebogen naar een 2-1 overwinning.

Op een zonnig Sportpark Hassinkweide ontving SV Epse Vilsteren. Epse miste aanvoerder Koen Klosters (schorsing) en startte met veteraan Vedran Fizovic als laatste man. De eerste 25 minuten een overheersend SV Epse dat verschillende malen gevaarlijk voor het doel van Vilsteren verscheen.

Evenzovele malen was SV Epse onnauwkeurig in de laatste pass of werd het overzicht gemist om een overtal situatie goed uit te spelen. De grootste kans werd gemist door Almir Fizovic. Hij verzuimde SV Epse geheel vrijstaand op voorsprong te koppen.

Vilsteren meldde zich in de eerste helft tweemaal voor het doel van Epse, maar was effectiever. Lars Noordman liet Epser doelman Bryan Eijsvogel kansloos toen hij na een misverstand in de achterhoede alleen door kon lopen. Vilsteren ging met een gelukkige voorsprong aan de thee. Een moment voor Epse om te reorganiseren. Rob de Haan en Stef van Brussel werden gebracht.

Epse trok de wedstrijd in de 2e helft naar zich toe en creëerde veel kansen. De voorhoede had het vizier echter niet op scherp staan. Aanvaller Mike Kaspers kwam na een uur in het veld en dat bleek een gouden zet. Het publiek moest wel lang wachten totdat de gelijkmaker eindelijk op het scorebord kwam.

Rond de 70e minuut bracht uitblinker Finn Otten de bal hoog in de zestienmeter. Almir Fizovic kopte de bal door, over de uitkomende doelman van Vilsteren, en tegen de touwen! Rond de 80e minuut won de ijverige Finn Otten zijn duel op het middenveld en vond met een strakke pass Mike Kaspers die alleen voor de doelman niet faalde. Hij tikte de bal feilloos in de hoek. Deze winnende treffer van de 18-jarige Kaspers werd daarna uitbundig gevierd.

In de eindfase kwam Epse niet meer in de problemen en trok de winst eenvoudig over de streep. Volgende week speelt Epse de laatste wedstrijd van het seizoen uit tegen nummer 3 Davo.