Het is SV Schalkhaar vandaag niet gelukt om VV Reutum van zich af te schudden: het duel tegen de voor SV Schalkhaar onbekende tegenstander uit Reutum eindigde in een 1-1 gelijkspel en gezien het vertoonde spel konden hier beide ploegen wel mee leven.

VV Reutum kende vorig seizoen succes in de nacompetitie waarin de trotse voetbalclub uit het dorp Reutum wist te winnen van Warnsveldse Boys, maar ook Wijhe ’92 liet degraderen. VV Reutum is een kleine vereniging iets buiten Almelo met ongeveer 200 leden, maar heeft zeker een goede lichting voetballers die voor elkaar “door het vuur” gaan. Een fysiek sterke tegenstander die vorige week zeer terecht wist te winnen van ATC ’65, dus SV Schalkhaar van hoofdtrainer Marcel Geestman en assistent Dirk-Jan Beldman waren gewaarschuwd.

SV Schalkhaar moest het vandaag doen zonder de nog geblesseerde middenvelder Jip Ellenbroek, maar in eerste instantie ook zonder spits David Klopman. In eerste instantie; David Klopman zou afwezig zijn vanwege zijn werk, maar hij kon kort voor de wedstrijd alsnog toegevoegd worden op het wedstrijdformulier. De van een blessure teruggekomen verdediger Mattis Janse kreeg hierdoor de kans om zijn kunsten als centrumspits tentoon te stellen.

De wedstrijd was nauwelijks op gang toen een slippertje van centrale verdediger Michiel Hullegie bijna fataal werd: balverlies leidde tot doorbraak van spits Stijn Slaghekke, waarna keeper Jesper Lukassen zeer bekwaam redde. SV Schalkhaar nam na deze schrik al snel het heft in handen en creëerde met name via de snelle linksbuiten Kick Brouwer de nodige kansen. Eerst was het Kick zelf die net over schoot, vervolgens kreeg rechterverdediger Luuk ter Mate een kans van afstand, maar zijn diagonaal verdween net langs de buitenkant van de paal.

Milan te Riele had de volgende kans voor SV Schalkhaar, zijn schot van net binnen de zestien verdween recht op de vuisten van keeper Kevin Tulk van VV Reutum. Aan de andere kant was VV Reutum vlijmscherp in de counter, Jaap Kamphuis zag zijn schot van afstand snoeihard langs het doel van SV Schalkhaar belanden.

Na een half uur spelen kreeg SV Schalkhaar een teleurstelling te verwerken en moest verdediger Michiel Hullegie het veld verlaten met een blessure. Hierdoor moesten er wat omzettingen plaatsvinden binnen het team. Spits David Klopman kwam de frontlinie versterken, waardoor Mattis Janse de plek van Michiel Hullegie in de verdediging moest overnemen.

SV Schalkhaar dicteerde in de eerste helft de wedstrijd, terwijl VV Reutum regelmatig gevaarlijk werd in de omschakeling. Vlak voor rust kreeg Milan te Riele nog een prima kans om SV Schalkhaar op voorsprong te zetten. Een actie van opnieuw Kick Brouwer kwam voor voeten van David Klopman die de bal vervolgens terug legde op Milan te Riele die de bal via een verdediger net naast het doel zag belanden.

De tweede helft was zeker het aanzien waard, SV Schalkhaar de ploeg die het meest de bal in bezit had, maar VV Reutum oh zo dreigend via de counter. Bijna kwam SV Schalkhaar op een verdiende voorsprong; buitenspeler Bjorn Duteweert wist zich vrij te maken van 2 verdedigers, waarna hij op de achterlijn de bal nog net voor kon geven op Milan te Riele die vervolgens de bal tegen de keeper schoot.

In de aanval hierop was het bijna raak aan de andere kant, nu voor VV Reutum. Via een snelle counter kwam de bal uiteindelijk voor de voeten van een vrijstaande VV Reutum speler die de bal van buiten de zestien via de onderkant van de lat weer in het veld zag belanden; hier kwam SV Schalkhaar goed weg!

De volgende aanval voor SV Schalkhaar leverde meer succes op, Milan te Riele kwam vanaf de linkerkant de zestien binnen en werd in de zestien door de ongelukkige Lindsay Moncherry van VV Reutum ten val gebracht. Voor spits David Klopman was het geen probleem om in de 59ste minuut vanaf 11 meter de terechte 1-0 voorspong op het scorebord kon zetten. SV Schalkhaar moest kort hierop noodgedwongen wisselen; aanvoerder Jason Westerkamp moest het veld verlaten. Hij werd vervangen door de jeugdige Floris Hidma, maar ook jeugdspeler Yoes Beldman kwam in het veld voor Bjorn Duteweert.

Niet lang kon SV Schalkhaar genieten van de voorsprong. In de 64ste minuut werd de stand in evenwicht gebracht door een “zondagsschot” van Sam Holsink, die de bal van ruim 25 meter strak in de kruising joeg, onhoudbaar voor SV Schalkhaar keeper Jesper Lukassen. SV Schalkhaar probeerde de overwinning over de streep te trekken, maar moest zeer attent zijn op het gevaar van VV Reutum. Met name de jonge en sterke centrale verdediger Timo Kok liet zien dat hij progressie maakt in het eerste elftal van SV Schalkhaar.

Schalkhaar kreeg nog een aantal mogelijkheden; Yoes Beldman zag zijn inzet vanuit buitenspelpositie op de lat eindigen, maar ook Luuk ter Mate had meer moeten doen met de vrijheid die hij kreeg. Zijn schot verdween enkele centimeters naast het doel van VV Reutum. Voor de neutrale toeschouwer een wedstrijd met hoge amusementswaarde waarbij het spel op en neer golfde. SV Schalkhaar kreeg te weinig, maar had ook zomaar kunnen verliezen. Na het laatste fluitsignaal was er berusting, beide ploegen zochten de kleedkamer op en de punten waren gemoedelijk verdeeld.

Volgende week zondag 9 oktober speelt SV Schalkhaar om 14.00 uur in Vorden tegen VV Vorden, wederom een nieuwkomer in deze tweede klasse I.

Bronclubcorrespondent SV Schalkhaar
Vorig artikelHardwerkend Terwolde wint opnieuw
Volgend artikelDavo wint met 3-1 van Wissel