Helios heeft de laatste poulewedstrijd met 3-1 gewonnen van SV Harfsen en gaat daarmee ongeslagen door naar de volgende bekerronde.

Harfsen speelde de wedstrijd zoals we dat van hen gewend zijn. Goed verdedigen, met veel man achter de bal en spelen op de counter. Helios creëerde in de wedstrijd vele kansen, maar wist dat in de eerste helft dat niet om te zetten in een voorsprong. Schoten van afstand of de laatste zet na een mooie combinatie werden net verstoord door goed optreden van de keeper of een voet van een Harfsen speler, met als gevolg veel corners.

Ook Harfsen kwam enkele keren gevaarlijk over de middenlijn, maar kreeg een keer een grote kans die net naast ging. Rust 0-0.

Helios zette na rust nog meer druk. Een inzet van Bastiaan Lieftink werd in de 46ste minuut tot corner verwerkt en de daarop volgende, precies geplaatste corner van Sander Krijns werd schitterend ingekopt door Djeremy Waslander: 1-0. Helios ging fel door, maar stuitte steeds op de vele voeten van de tegenstander in het zestienmetergebied.

En dan volgt er een moment waar Harfsen heel goed in is. Na onnodig balverlies vliegt Harfsen uit de verdediging en wordt de aanval op een schitterende manier afgewerkt door een speler van Harfsen (1-1).

Nog geen minuut later zet Helios het weer recht. Na een mooi combinatie tussen Krijns en Beekman komt de bal, via een uitgestrekte arm van een speler van Harfsen, bij Jarmo van ‘t Hof die inschoot, alleen de scheidsrechter had al gefloten, dus penalty. Die werd weer mooi en strak ingeschoten door Jarmo: 2-1.

Harfsen deed in de 80ste minuut met een snelle counter weer een duit in het zakje, alleen deze keer ging de bal net naast. In de 83ste minuut stuurde Glenn Kobussen na een mooie steekpas Djeremy Waslander weg die mooi voor gaf, alleen Jarmo plaatste de bal net naast het doel.

Daarna komt Serkan in beeld. Hij is snel en kan de bal goed plaatsen. Dat bleek wel weer in de 86ste minuut toen hij de bal precies op het hoofd van Jarmo plaatste en deze makkelijk in kon koppen (3-1). Een minuut later was het bijna weer raak. Jarno van den Bos schoot de bal, na een mooie combi met Jarmo, tegen de paal. En nog geen minuut later werd een inzet van Jarno door de keeper net onder de lat weggetikt.

Afgelopen dinsdag speelde Helios een oefenwedstrijd tegen Be Quick Zutphen. Deze wedstrijd werd, door onweer, na 65 minuten gestaakt. De tussenstand was op dat moment 6-1 voor Helios. Dit keer ging het wat moeizamer. Eindstand 3-1.

Volgende week speelt Helios de eerste competitiewedstrijd om 15.00 uur tegen Wilhelminaschool.