SV Schalkhaar zit er momenteel wat minder lekker in, lijkt het wel, waardoor het de laatste wedstrijden tegen Achilles ’12, BWO en Wijhe ’92 punten verloor. Zo stond dit omschreven in het programmaboekje van hedenmiddag, een voorwoordje door assistent trainer Dirk-Jan Beldman.

Vandaag stond opnieuw een sterke tegenstander op het programma, Bon Boys uit Haaksbergen. Waar de ploeg van hoofdtrainer Marcel Geestman destijds de uitwedstrijd tegen deze ploeg uit Haaksbergen nog won, verloor het vandaag terecht en zal het in het vervolg van de competitie met alleen goed voetballen niet redden.

SV Schalkhaar moest het vandaag doen zonder de geblesseerde spelers Jip Ellenbroek en Rokay Haafkens. Met name de eerste helft van de wedstrijd gaf SV Schalkhaar niet thuis, Bon Boys uit Haaksbergen besefte waar het voor kwam; aansluiting behouden bij koploper NEO uit Borne. Die gewenste aansluiting kan SV Schalkhaar na vanmiddag wel even vergeten. Bon Boys zette van meet af aan SV Schalkhaar onder druk, maar was ook verdedigend heer en meester. SV Schalkhaar probeerde het uiteraard wel, maar een schot van Jason Westerkamp na een kaats van Koen Klosters in de beginfase van de wedstrijd ging ruim over het doel.

Na 5 minuten spelen kwam Bon Boys al vroeg op voorsprong. Balverlies op het middenveld gaf Bon Boys de mogelijkheid om vanuit de omschakeling snel te schakelen, en dat hoef je de ploeg van trainer Rob Haveman niet te leren. Dat rechterverdediger Luuk ter Mate even niet op zijn plek was, werd goed gezien door een speler van Bon Boys: een bal over de SV Schalkhaar verdediging kwam op maat voor de voeten van linksbuiten Stefan Overbeek. Met een bekeken schuiver in de verre hoek liet hij keeper Jesper Lukassen kansloos, 0-1.

Deze snelle achterstand kwam SV Schalkhaar niet te boven, al had het wel de mogelijkheden hiervoor. Middenvelder Koen Klosters speelde spits David Klopman, maar uit een wat moeilijke hoek kon Klopman de bal nog over keeper Jens Keemers krijgen en met zijn inzet belandde de bal op de bovenkant van de lat. SV Schalkhaar kreeg wat kansen, maar Bon Boys was in de omschakeling levensgevaarlijk. Uit die omschakeling kreeg spits Jeffrey Zijlstra de mogelijkheid om de 0-2 aan te tekenen, echter hij schoot vanaf 16 meter net over het doel van Lukassen.

Even leek het erop dat SV Schalkhaar de gelijkmaker op scorebord zou zetten. Spits David Klopman kopte vanaf de achterlijn terug op Milan te Riele die echter geen gaatje vond om af te vuren, maar wel terug kon leggen voor de voeten van Michiel Hullegie. Zijn schot werd door keeper Keemers nog net tot corner verwerkt. Vervolgens speelde Milan Beumer zich vanaf links vrij, maar zijn schot van een meter of 20 belande op het dak van het doel.

Zoals gezegd had SV Schalkhaar het vandaag moeilijk in de omschakeling. De 0-2 in de 37ste minuut van de wedstrijd was dan ook een prima lopende aanval van Bon Boys. Niet of te laat meeverdedigen van de SV Schalkhaar aanvallers bood ruimte aan de rechterkant van Bon Boys. Met een paar loopacties werden de SV Schalkhaar verdedigers te kijk gezet en was het voor spits Jeffrey Zijlstra een koud kunstje om de bal van dichtbij in het doel te schieten.

SV Schalkhaar probeerde snel de aansluitingstreffer te vinden, maar het ontbrak scherpte. Kort voor rust was Milan te Riele dreigend, passeerde een paar tegenstanders en zijn voorzet vanaf links kwam voor de voeten van de vrijstaande Bjorn Duteweert die de bal volledig mistte en ruim naast het doel schoot.

In de tweede helft werd middenvelder Joost Brouwer in het veld gebracht. Waar SV Schalkhaar gehoopt had in een snelle aansluitingstreffer, leek de wedstrijd na 3 minuten in de tweede helft al beslist. De normaal zeer betrouwbare Jason Westerkamp ging in de eigen zestien de mist in, verspeelde de bal aan Ramon Steffens die wel raad wist met dit buitenkansje en beheerst 0-3 liet aantekenen.

Positief dat SV Schalkhaar als team de rug rechtte en er vervolgens alles aan deed om terug te komen in de wedstrijd, maar het leek een onmogelijke strijd te worden. Eerst kopte David Klopman een voorzet van Jason Westerkamp net naast het doel van Bon Boys. Kort daarna stuurde Delano Haulussy de altijd actieve middenvelder Milan te Riele de diepte in, die met zijn snelheid eenvoudig keeper Jens Keemers omzeilde en beheerst scoorde; 1-3.

SV Schalkhaar bracht hierna wat wissels binnen de ploeg, zo kwamen verse krachten Marijn Roelofs en spits Stijn Rorije binnen de lijnen. Bijna leek SV Schalkhaar terug te komen in de wedstrijd. Een corner vanaf links werd prima ingekopt door Twan Huijsmans, maar tevens prima gepareerd door keeper Keemers. SV Schalkhaar bleef aandringen en kreeg de nodige corners, maar echt gevaarlijk werd het niet meer. Luuk ter Mate kreeg nog twee mogelijkheden, maar vrij aangespeeld in de zestien wist ook hij het doel niet te vinden.

SV Schalkhaar zit momenteel in een vervelende fase van de competitie. Een maand geleden streed het bovenin mee, maar heeft de laatste weken veel te veel punten verspeeld. Er zal gestreden moeten worden om het tij te keren, te beginnen aanstaande woensdag tegen FC Suryoye. Dan speelt SV Schalkhaar de tot drie keer uitgestelde inhaalwedstijd tegen deze ploeg uit Enschede.

Volgende week zondag staat er opnieuw een zware wedstrijd te wachten, dan tegen koploper NEO uit Borne die deze competitie nog geen wedstrijd heeft verloren. De eerstvolgende thuiswedstrijd op de Horsterhoek is zondag 10 april. Dan komt ATC ’65 uit Hengelo op bezoek, aanvang wedstrijd 14.00 uur.