Zaterdag 26 maart trapt Helios de wedstrijd om 15:00 af. Sportclub Deventer is gemotiveerd om zichzelf te bewijzen en wil dit dan ook graag doen tegen Helios. De vorige wedstrijd was een waar spektakelstuk.

Helios bepaalde al snel de toon en Sportclub werd achteruit gedrukt. Sportclub probeert tot een goede opbouw te komen, maar Helios gaf weinig weg. Na ook wat ballen op de lat, wist Helios met een voorsprong de rust te halen. In de eerste helft moest keeper Nelson Lammertink 2 keer vissen en blijft het doel van Helios leeg. Ondanks de 2-0 achterstand hoeft Sportclub zich geen grote hele zorgen te maken, want het kwam er zelf ook een paar keer goed door, maar de nauwkeurigheid ontbrak.

Voor Sportclub gaat het tegenhouden bijna 15 minuten goed in de tweede helft, maar de druk van Helios is te groot. Na een kwartier scoort Stan Berends een eigen doelpunt en nu gaat het hard, want een minuut later valt de 4-0. Sportclub verliest steeds de druk naar voren en er vallen veel gaten. Sportclub doet nog uiterst zijn best de score beperkt te houden maar als in de 65e en de 67e minuut de 5-0 en de 6-0 gescoord wordt is de wilskracht verdwenen. Het is te danken aan goed keeperswerk en aan het missen van kansen door Helios dat de score niet groter uitpakt dan 7-0.