Het was vanmiddag geen appeltje-eitje voor de spelers van de trainers Martijn de Haas en assistent Jacob Ensing in en tegen Sportclub Markelo. SV Schalkhaar kreeg vanmiddag te maken met een goede lichting spelers uit Markelo, waar trainer Rutger Kats met twee kampioenschappen Sportclub Markelo terugbracht naar de tweede klasse. Verder bouwen aan dit team is de uitdaging voor de huidige trainer Thijs Houwing, ex-aanvaller van onder meer FC Twente, Cambuur de Graafschap.

Dat het niveau een stuk hoger ligt dan vorig seizoen in de derde klasse ondervond Sportclub Markelo met name in de eerste helft. Toen was SV Schalkhaar heer en meester, maar de tweede helft kende de wedstrijd een geheel ander gezicht en mocht SV Schalkhaar blij zijn dat het in de slotfase de overwinning alsnog over de streep trok.

SV Schalkhaar begon uitstekend aan de wedstrijd en was na een paar minuten spelen dicht bij de openingstreffer toen David Klopman de vrijstaande Tim van der Meulen aanspeelde, die de bal via keeper Ruben Olminkhof net naast de verkeerde kant van de paal schoot. Even later was de ongrijpbare Milan te Riele de verdediging te snel af en zijn schot miste precisie, hij schoot net voorlangs.

Na 11 minuten spelen kwam SV Schalkhaar op een terechte voorsprong. Op de rand van het zestienmetergebied kwam de bal via een SV Schalkhaar speler tegen scheidsrechter Smeenge, waarna SV Schalkhaar de bal reglementair kreeg toegereikt van de scheidsrechter. De goed spelende Jason Westerkamp kreeg de bal van Milan te Riele en kreeg van Sportclub Markelo de nodige ruimte, dribbelde een paar meter en schoot de bal van grote afstand diagonaal in de kruising; 0-1.

SV Schalkhaar kreeg de mogelijkheid om de voorsprong te verdubbelen, waarbij een steekbal van Tim van der Meulen op Milan te Riele meer verdiende. Na het offensief van SV Schalkhaar kroop Sportclub Markelo meer uit zijn schulp en dit leidde tot een aantal kleine mogelijkheden voor de thuisclub. Rechtsback en de debuterende Janno Ulderink had het lastig met de handige linksbuiten van Sportclub Markelo. Michiel Hullegie moest tot het uiterste gaan om met een sliding een schot van Joris Slaghekken te blokkeren.

In de twintigste minuut van de wedstrijd moest balverlies van centrale verdediger Nick Mulder eraan te pas komen om de stand in evenwicht te brengen. De meest gevaarlijke aanvaller René Kuijper van Sportclub Markelo kreeg de bal, kon doorlopen en oog in oog met keeper Jesper Lukassen kon hij de bal binnen schuiven; 1-1. Voor deze speler van Sportclub Markelo die een verleden heeft bij HSC’21 een enorme opsteker, omdat hij net hersteld was van een zware blessure.

Een paar minuten later was de voorsprong er alweer voor SV Schalkhaar. Een vrije trap door Nick Mulder werd aan de rechterkant van het veld hard met zijn “linker” op keeper Ruben Olminkhof geschoten. De keeper kreeg de bal niet klemvast waarna de inlopende Milan te Riele simpel kon binnen tikken; 2-1.

SV Schalkhaar kreeg met een paar mooie aanvallen de kans om de voorsprong te vergroten: vlak voor ruste redde de keeper Olminkhof een schot van Tim van der Meulen.

De tweede helft kende een geheel ander gezicht. Sportclub Markelo gooide de schroom van zich af en kwam fysiek sterker uit de kleedkamer dan het voor rust deed. Eerst was er nog een kans voor Michiel Hullegie die een stuiterbal in de zestien net over het doel kopte. Dat was dan ook wel het enige wat SV Schalkhaar liet zien in het verloop van de tweede helft.

SV Schalkhaar kwam goed weg bij een schot van Miguel Schippers, waarbij Jesper Lukassen in de korte hoek bekwaam redding bracht. Nog geen minuut later was het opnieuw Miguel Schippers die rakelings naast kopte. Waar SV Schalkhaar in de eerste helft Sportclub Markelo onder druk zette, waren de rollen nu omgekeerd.

In de 69ste minuut kwam de verdiende gelijkmaker op het scorebord. Weer was Miguel Schippers er als de kippen bij toen een bal niet goed verdedigd werd door SV Schalkhaar en hij randje buitenspel de 2-2 kon binnentikken. Even leek het erop dat Sportclub Markelo aan de haal zou gaan met drie punten, maar SV Schalkhaar hield stand tot de 85ste minuut. Een corner van SV Schalkhaar werd door Sportclub Markelo niet goed weggewerkt waarna spits David Klopman zijn kans kreeg en de bal uitermate bekwaam in het doel wist te krijgen; 2-3.

Sportclub Markelo was verslagen en kon het niet meer opbrengen SV Schalkhaar onder druk te zetten, waarbij de gasten uit Schalkhaar de voorsprong nog verder konden uitbouwen. Een individuele actie van Kick Brouwer aan de zijlijn leidde de veilige 2-4 in. Zijn voorzet vlak voor tijd kwam voor de voeten van de net ingevallen Yasir Bozkurt die geen moeite had de bal binnen te schieten; 2-4

De eerste overwinning en de eerste drie punten van deze competitie voor SV Schalkhaar zijn een feit. Voor de trainers genoeg werk om deze wedstrijd te evalueren. Met name de terugval van SV Schalkhaar in de tweede helft was opvallend, alhoewel deze eerste lastige uitwedstrijd wel een prima resultaat opleverde. Een uitslag waar je vooraf zeker voor getekend zou hebben.

De volgende wedstrijd van SV Schalkhaar is zondag 1 oktober. Dan speelt SV Schalkhaar de eerste thuiswedstrijd van het seizoen om 14.00 uur tegen DVC’26 uit Didam.