Na de voorbereidingsperiode en de bekerwedstrijden staat de eerste competitiewedstrijd op het programma. We beginnen met een thuiswedstrijd tegen VV Reutum: een voor ons onbekende tegenstander. Onder leiding van de nieuwe trainer Christiaan Veldmaat zijn we benieuwd waar we staan.

Onder prima condities, lekker zonnetje en weinig wind, kan de prima leidende scheidsrechter Karkdijk de wedstrijd aan laten vangen. De eerste minuten is het wat af tasten over en weer. Het leidt nog niet tot echte kansen.

De eerste mogelijkheden zijn voor Overwetering maar de spitsen zijn nog wat twijfelachtig en komen nog niet tot echte schoten op het doel. Dan is het toch in de vijfde minuut Reutum dat de score opent. Keeper Paul Vlaskamp glijdt uit en mede daardoor komt Reutum op voorsprong, 0 – 1.

Over en weer ontstaan wat mogelijkheden, maar tot doelpunten leidt het vooralsnog niet. Met name over rechts via Stefan Hekman en Jaimey Zeijseink komt Overwetering een aantal keren gevaarlijk door.

Na een halfuur spelen komt er iets meer rust in het spel van Overwetering. We krijgen wat meer het overwicht in de wedstrijd. Maar dan vijf minuten voor rust is het de prima spelende Jaimey Zeiseink die prima door komt over rechts. Hij komt tot een scherpe voorzet waar de, als altijd, hardwerkende Nick Logtenberg wel raad mee weet. Hij scoort en tekent voor 1 – 1.

Prima zo net voor rust. Reutum krijgt vlak voor rust nog een uitstekende kans, maar de weer prima keepende Paul Vlaskamp komt tot een uitstekende redding en met 1 – 1 gaan we aan de koffie.

Met een ongewijzigd team beginnen we aan de tweede helft. Overwetering gaat verder met het goede spel uit het tweede deel van de eerste helft. Reutum speelt op de counter en komt ook zeker tot enkele prima scoringskansen, maar zoals gezegd Paul Vlaskamp laat zich gelden als een uitstekende sluitpost van de verdediging.

Met nog een halfuur te spelen wordt de prima spelende Stefan Hekman voorzichtigheidshalve (hamstrings) vervangen: Remon Elshof komt hem vervangen. Even later brengt de trainer Christiaan Veldmaat de jeugdspelers Thijs van der Sluis en Dirk Dunnink voor Bram van Bessen en Dennis Willemsen in het veld. Goed om te zien dat nieuw talent aanwezig is.

Overwetering weet Reutum zo langzamerhand uit elkaar te spelen en er gaan mogelijkheden ontstaan. En dan gaat het snel: vijf minuten voor tijd is het Remon Elshof die een prima hoekschop van Jamey Zeijsenk uitstekend afrondt en zorgt voor de 2- 1 voorsprong.

En Remon krijgt het op zijn heupen. Na de 3 – 1 is Reutum uitgeblust en Remon tekent voor de 4 – 1. Querijn Roelofsma komt nog in het veld voor Jaimey Zeijsenk. Voor Remon Elshof is het nog niet genoeg en vlak voor het eindsignaal brengt hij de eindstand van 5 – 1 op het scorebord.

Al met al een heerlijke voetbalmiddag en een uitstekende start van de competitie. Op naar volgende week de uitwedstrijd tegen Delden.