SV Schalkhaar moest vanmiddag in en tegen de plaatselijke VV Vorden een overwinning boeken om stappen te maken richting direct lijfsbehoud in de tweede klasse. Met slechts 2 punt minder dan VV Vorden kon het goede zaken doen, echter de ploeg van Martijn de Haas verloor op het slechte grasveld en moet de volgende wedstrijden winnen om boven de streep van nacompetitie uit te komen.

SV Schalkhaar bewees zichzelf geen goede dienst en keek na 2 minuten spelen al tegen een onnodige achterstand aan. SV Schalkaar kreeg de bal niet weg uit het linker verdedigingsblok, waarna een voorzet zeker beter beoordeeld had kunnen worden door keeper Jesper Lukassen, die de bal zelf precies bij de tweede paal bezorgde waar VV Vorden aanvaller Nick Ziggers van dichtbij geen probleem kende de bal over de lijn te koppen; 1-0.

SV Schalkhaar had het vanmiddag in het begin niet, oogde onzeker en had veel moeite met de eerste balaannames en moest duidelijk wennen aan het zompige veld in Vorden, waarbij de nodige uitglijpartijen schering en inslag waren. Vroeger waren de 6 afschoefbare alu-noppen met een lengte van 17 mm nog vereist op dit soort velden, maar momenteel wordt de schoenenkeuze gemaakt voor het spelen op kunstgras. In de beginfase kwam SV Schalkhaar nog een keer goed weg toen Koen Oosterhuis vanaf randje buitenspel de bal net voorlangs het doel van SV Schalkhaar schoot.

Na deze moeilijke en onwennige beginfase kwam SV Schalkhaar meer aan het voetballen en verzamelde enkele kansen. Een één-tweetje tussen Tim van der Meulen en Kick Brouwer werd door Tim van der Meulen hard, maar recht op keeper Robin Verstege geschoten. Daarna was de beurt aan Nick Mulder die een vrije trap vanaf 25 meter van richting zag veranderen, waarna de bal een paar centimeter naast het doel van VV Vorden rolde. Milan te Riele kreeg wat ruimte, was een directe tegenstander te snel af, maar op weg naar keeper Robin Verstege speelde hij de bal net iets te ver voor zich uit waarna de keeper redding kon brengen. Met een klein beetje meer precisie en geluk had de ruststand ook zomaar anders kunnen zijn.

De tweede helft begon met een goede kans voor VV Vorden. Na een goede aanval van VV Vorden werd de bal aan de linkerkant voorgetrokken op de bij de eerste paal inlopende Koen Oosterhuis die tot opluchting van de SV Schalkhaar verdedigers de bal in het zijnet kopte.

SV Schalkhaar werd sterker en sterker en probeerde met veel inzet langszij te komen. De beste kans in deze fase van de wedstrijd was voor Milan te Riele die na een mooie actie net iets tekort kwam om de bal in het doel te werken.

Waar SV Schalkhaar veel druk zette op de tegenstander en de gelijkmaker in de lucht hing, was het aan de andere kant opnieuw raak voor de thuisploeg. Balverlies op het middenveld van SV Schalkhaar en een steekbal op de ingevallen Niek Spiegelenberg was voor de SV Schalkhaar defensie in de 58ste minuut te veel, waarna hij de bal in de linkerhoek in het zijnet plaatste, onhoudbaar voor keeper Jesper Lukassen; 2-0.

SV Schalkhaar ging hierna, met nog een half uur te spelen, niet bij de pakken neerzitten en deed al het mogelijke om er nog een wedstrijd van te maken. Kick Brouwer bracht Tim van der Meulen in stelling die vrij door kon lopen op de tevens uitkomende keeper Verstege die met een sliding, ver buiten het eigen strafschopgebied, de aansluitingstreffer maar ternauwernood kon voorkomen.

Voorstopper Michiel Hullegie werd voorin geposteerd, waarna het voor SV Schalkhaar alles of niets werd met veel ballen van achteruit pompen in de zestien van VV Vorden.

Tim van der Meulen kreeg op het middenveld iets teveel ruimte en schoot van grote afstand hard op de lat. Milan te Riele kreeg opnieuw een kans; dit keer bracht Michiel Hullegie hem in stelling, maar wederom kon de keeper van VV Vorden niet verslagen worden. Vele ballen vielen vandaag voor SV Schalkhaar net niet goed en het nadeel van de zeer vroege tegentreffer kwam de ploeg de gehele wedstrijd niet meer te boven.

Voor SV Schalkhaar is het de komende weken alle hens aan dek. Eerst volgende week een vrij Paasweekend, maar op 7 april zal het in de thuiswedstrijd tegen DIO’30 moeten winnen om vooralsnog kans te houden op lijfsbehoud, al dan niet via de nacompetitie.

SV Schalkhaar 1 heeft uw steun nodig in de komende wedstrijden!

SV Schalkhaar
Jesper Lukassen – Timo Kok – (Luuk Janssen) – Michiel Hullegie – Jason Westerkamp – Twan Huijsmans – Luuk ter Mate (Murat Özdemir) – Tim van der Meulen – Kick Brouwer (Alper Silav) – Milan te Riele – David Klopman – (Pim Groters – Tycho Groen)

Vorig artikelPuntendeling Sallandia
Volgend artikelCCW’16 en Klarenbeek delen de punten