Sallandia heeft vanmiddag gelijkgespeeld tegen vv Elsweide uit Arnhem. Op een zwaar en moeilijk te bespelen veld werd het 0-0.

Bij Sallandia ontbraken de geblesseerde Koerkamp, Akkus die met een verhuizings deadline zat en aanvoerder Van Meeteren die wegens griep moest afhaken. In een kleine selectie levert dat het nodige gepuzzel op. Alleskunner Bosman nam de plek van Akkus over als rechtsback en speelde een puike wedstrijd.

Dan weer terug naar de wedstrijd. Sallandia speelde geen super 1e helft, maar kreeg twee levensgrote kansen om de scoren te openen. Waar scherpschutter Van Krieken normaal gesproken geen moeite heeft om te scoren, faalde hij tweemaal oog in oog met de Elsweide-doelman. Aan de andere kant veel dreiging met de opkomende rechtsback van de gastheren. Wittenberg had de ondankbare taak om z’n opkomst drang te elimineren. Vele vuile meters maakte hij voor de ploeg. Klasse!

De tweede helft nog een uitval waarbij Van Krieken de bal net te hard voor het doel legde waardoor Kiffen een paar teenlengtes tekort kwam. Na een uur was de Deventer koek wel op. Elsweide kreeg meer grip op de wedstrijd en kreeg ook kansen om de score te openen. Na een hectische slotfase liet Sallandia zien waarom zij de minst gepasseerde verdediging van deze klasse hebben. Er werd standgehouden met een gelijkspel tot gevolg.

Gezien het spelbeeld mogen wij tevreden zijn met het resultaat. Met een beetje meer precisie in de 1e helft had het de volle buit kunnen zijn. Volgend weekend zijn we vrij en over twee weken komt Victoria Boys op bezoek. De heenwedstrijd in Apeldoorn werd door Sallandia met 1-2 gewonnen.

Opstelling: Minnes, Bosman, M Makel, D Makel, Wakkermans, Bonevacia, Bosch, Huisman, Wittenberg, Kiffen (60′ Balavac), Van Krieken