SV Schalkhaar kende vanmiddag een vervelende zondagmiddag, verloor schlemielig van middenmoter BWO uit Hengelo en zag middenvelder Jip Ellenbroek met een blessure het veld verlaten. Veel goeds bracht deze middag niet, ook zag het nog koploper NEO met 2-1 winnen bij SDC ’12.

SV Schalkhaar begon vanmiddag met een goed gevoel aan de thuiswedstrijd tegen BWO uit Hengelo. De ploeg van trainer Marcel Geestman en Dirk-Jan Beldman kon vanmiddag echter niet beschikken over Koen Klosters en Stijn Rorije. Ook Michiel Hullegie startte niet vanaf de aftrap. Het centrale verdedigingsduo bestond vanmiddag uit Delano Haulussy en Rokay Haafkens. Verder kende de ploeg weinig veranderingen ten opzichte van de vorige week gewonnen wedstrijd in Lemelerveld.

SV Schalkhaar startte goed, het had meestal de bal en probeerde snel de voorwaartsen te bereiken wat voor de nodige dreiging zorgde. BWO uit Hengelo daarentegen speelde met de intentie om zo lang mogelijk in de wedstrijd te blijven en opperde rechtsbuiten Jesse Bouwhuis op om de aanvallende intenties van linkerverdediger Jason Westerkamp in toom te houden.

Na ongeveer een kwartier spelen werd aanvaller Milan Beumer de diepte ingestuurd, waarna hij met een prima schuiver keeper Niek Nijenhuis kansloos liet en de 1-0 aantekende. De grensrechter van BWO dacht hier anders over en stak de vlag onterecht omhoog, waarna de scheidsrechter het zuivere doelpunt alsnog afkeurde, een tegenvaller voor SV Schalkaar.

De eerste kans voor BWO kwam uit een lange voorzet ver in het strafschopgebied die verkeerd werd beoordeeld door Luuk ter Mate. Een speler van BWO kwam hierdoor in vrije positie en schoot hard en hoog over het doel van keeper Jesper Lukassen.

Wat volgde was kans op kans voor SV Schalkhaar. Bjorn Duteweert kwam regelmatig de zestien in, maar zijn voorzetten mistten nauwkeurigheid. Milan te Riele was met zijn loopvermogen en acties een plaag voor de defensie van BWO.  SV Schalkhaar mocht het een paar keer van een meter of twintig proberen met een vrije trap, maar zuiver werden deze ballen niet genomen en verdwenen deze pogingen net over het doel of in de muur. De beste en gevaarlijkste kans kwam uit een schot van Milan Beumer die de bal op de paal zag belanden.

Aan de andere kant was de beste kans van BWO in de eerste helft niet besteed aan Wesley van Houten van BWO. Hij kwam vrij in de zestien en zijn schot werd via de voet van keeper Jesper Lukassen tot  corner verwerkt.

Tien minuten voor rust sloeg de vlam in de pan toen middenvelder Jip Ellenbroek hard onderuit werd geschoffeld. Voorafgaand aan deze overtreding lag er een speler van BWO (geblesseerd) op de grond waarna SV Schalkhaar verder mocht spelen van de scheidsrechter. Jip Ellenbroek werd de dupe van frustratie van de Hengelose ploeg, waarna verdediger Wiegerinck de bal van korte afstand ook nog eens tegen het hoofd van de geblesseerde Ellenbroek schoot, hierop volgde de terechte rode kaart voor deze onbezonnen actie.

Een actie wat zeker niet thuis hoort op het voetbalveld , met als gevolg een waarschijnlijk vervelende blessure voor de SV Schalkhaar middenvelder. oor het verlies van Jip Ellenbroek, die de laatste weken zo goed op dreef was, moest SV Schalkhaar noodgedwongen wat veranderingen aanbrengen. Verdediger Michiel Hullegie werd in het veld gebracht en Delano Haulussy kwam op het middenveld te spelen.

Nog kort voor rust had spits David Klopman de thuisploeg op een verdiende voorsprong kunnen brengen, hij kreeg de bal op 10 meter voor het doel pardoes voor de voeten, maar schoot net over het doel van BWO.

De tweede helft begon SV Schalkhaar voortvarende om de wedstrijd snel op slot te gooien. De eerste de beste aanval in de tweede helft had succes moeten opleveren. Verdediger Luuk ter Mate bracht met een afgemeten voorzet de bal op het hoofd van David Klopman, die vervolgens kracht mistte om daadwerkelijk tot scoren te komen.

SV Schalkhaar bleef met 11 tegen 10  spelers de betere ploeg, maar had het lastig tegen het stugge BWO. Kans op kans werd niet verzilverd. Een corner van Milan Beumer werd door Michiel Hullegie centimeters naast het doel gekopt. Diezelfde Milan Beumer kwam vanaf rechts vrij voor de keeper, maar zijn schot was te zwak, waardoor keeper Niek Nijenhuis redding kon brengen.

Milan te Riele ging goed door en kreeg via de kluts de bal voor de voeten, zijn inzet werd op het laatst moment nog geblokt door een verdediger van BWO en tot corner verwerkt. Ook David Klopman kreeg wederom de mogelijkheid om wat aan de 0-0 stand te doen, vanuit de draai schoot hij net over.SV Schalkhaar probeerde de overwinning te forceren door nog een extra aanvaller in het veld te brengen, de van een blessure herstelde linksbuiten Kick Brouwer kreeg weer speelminuten.

De laatste en beste kans voor SV Schalkhaar was voor Milan te Riele, zijn kopbal tussen twee verdedigers van BWO verdween opnieuw net naast de verkeerde kant van de paal. Wat je in het voetbal vaak ziet bij dit soort wedstrijden gebeurde vandaag dan ook op de Wijtenhorst. Als je zelf niet scoort, komt er altijd wel een kans voor de tegenpartij.

BWO kwam de hele tweede helft nauwelijks over de middellijn en was nauwelijks dreigend, maar kreeg in de 85e minuut alsnog de overwinning cadeau. Een hoge bal landde in het zestienmeter gebied van SV Schalkhaar. De bal werd door keeper Jesper Lukassen niet geheel naar waarde ingeschat en door een BWO aanvaller in het doel gekopt. Dat deze speler dit ook nog eens deed vanuit buitenspelpositie werd door de scheidsrechter anders beoordeeld en keurde het doelpunt goed,  0-1.

Zoals gezegd, een vervelende middag voor SV Schalkhaar. Wat rest is deze middag snel vergeten, de rug rechten en volgende week opnieuw strijden voor nieuwe kansen. Dan staat de uitwedstrijd tegen Wijhe ’92 op het programma. Over twee weken, zondag 27 maart speelt SV Schalkhaar de eerstvolgende thuiswedstrijd tegen de nummer twee uit 2J. Dan komt Bon Boys uit Haaksbergen op bezoek, aanvang wedstrijd 14.00 uur.