Al een aantal jaar een vaste prik op de voetbalkalender van beide ploegen staan Almen en FC RDC ook afgelopen zaterdag weer tegenover elkaar. De ploeg uit Deventer heeft dit seizoen nog altijd maar één wedstrijd winnend weten af te sluiten terwijl er voorgaande weken toch echt wel meer in had gezeten.

Trainer Roskam had zijn team opgedragen om eerst maar eens de kat uit de boom te kijken en Almen te laten komen. Al vroeg in de wedstrijd werd duidelijk dat Almen hier hetzelfde over dacht. Dat zorgde ervoor dat FC RDC meer balbezit had en bovendien makkelijker de bal van speler naar speler liet gaan. Op wat spelden prikjes na waren er geen hele grote kansen te noteren in de eerste helft. Foute keuzes in de eindfase van de aanval zorgde ervoor dat RDC het betere van het spel niet wist uit te bouwen naar een voorsprong. Op slag van rust drukt de scheidsrechter een zware stempel op de wedstrijd. Overduidelijk buitenspel van de spits van Almen wordt weggewuifd door de man in het geel. De spits kan door zijn buitenspel positie de bal vrij voorbrengen waarna in tweede instantie de bal via keeper Gerrits in de eigen goal van de RDC goalie belandt. Een goal die nooit had mogen tellen zorgt voor onbegrip en ongeloof bij zowel spelers als staf van FC RDC. De leidsman geeft in deze ontstane onrust ook nog eens een onnodige rode kaart aan de trainer van FC RDC. Een extra domper voor de Deventenaren. Direct na dit moment besluit de scheidsrechter dat het tijd is voor de thee.

Rug rechten, karakter tonen en als team blijven vechten, zijn de woorden die FC RDC in de kleedkamer laat vallen. Tien minuten onderweg in de tweede helft weet Almen met verre ingooien het de verdediging van FC RDC zo moeilijk te maken dat de spits uit het oog wordt verloren. Eén van die verre ingooien gaat aan een rits van spelers voorbij, waarna de spits bij de tweede paal makkelijk kan binnen werken; 2-0. FC RDC probeert te blijven voetballen en weet via een vrije trap de keeper van Almen tot een redding te dwingen. In de 64e minuut wordt een hoge voorzet bij de tweede paal op magnifieke wijze kruislings in het doel gekopt door Ronel Antonia; 2-1. Waar RDC denkt weer volop mee te doen om de winst in deze wedstrijd ligt hij nog geen minuut later alweer aan de andere kant in het netje. RDC ziet er positioneel niet goed uit en een doorgelopen middenvelder van Almen weet keeper Gerrits met een boogballetje te verschalken; 3-1.

RDC heeft, via Koen Wagenvoort, de uitgelezen kans om de aansluitingstreffer te maken maar deze weet de bal vanuit het vijf meter gebied nog over de lat heen te katapulteren. Het is in de 77e minuut wanneer RDC dan toch de aansluitingstreffer weet te scoren. Na een bal op de lat is de rebound voor Rick van den Brink die de keeper kansloos laat; 3-2. Een speler van Almen ontvangt zijn tweede gele kaart waardoor de tien van Almen enkel nog aan verdedigen toekomen. RDC probeert met een slotoffensief een gelijkspel uit het vuur te slepen en is in deze slotminuten ontzettend dichtbij wanneer het nog een keer de lat raakt maar het mag niet baten.

Een gelijkspel was meer dan verdiend geweest voor FC RDC maar wederom moeten de Deventenaren met lege handen naar huis. Toch voelt deze nederlaag, door de rare beslissingen van de leidsman, extra zuur. Volgende week het enige vrije weekend na de winterstop waarna die week erop Harfsen naar Sportpark Borgele komt