Het is alweer 22 jaar geleden dat SV Schalkhaar, destijds nog op sportcomplex de Wijtenhorst, promoveerde naar de eerste klasse van de KNVB. Spelbepaler was destijds Ruben Bumkens die ervoor zorgde dat SV Schalkhaar de stap naar de eerste klasse kon maken.

Hoe bijzonder is het dat diezelfde Ruben Bumkens nog steeds het spel maakt en gisteren hoogstpersoonlijk voor de o zo belangrijke drie punten zorgde. Veel van de huidige spelers waren destijds nog niet geboren, maar zien dat deze ervaren speler nog steeds van grote waarde is voor de ploeg. Altijd aanwezig op trainingen, niet of nauwelijks geblesseerd. Bij afwezigheid weet men dat hij zich naast het voetbal voorbereid voor een marathon of zelfs triatlon. Niets is te gek voor deze topper op leeftijd.

Beide ploegen hadden vanmiddag wat goed te maken, want beide ploegen verloren vorige week; SV Schalkhaar met 2-0 tegen koploper Bon Boys en BWO verloor haar wedstrijd thuis tegen ATC’65.

De trainers Marcel Geestman en Dirk-Jan Beldman van SV Schalkhaar konden vandaag niet beschikken over de geblesseerde aanvallers Kick Brouwer, Coen Tanate en Bjorn Duteweert en Tim van der Meulen, terwijl spits David Klopman vanwege werkzaamheden voor de Formule 1 niet kon starten aan de wedstrijd. Opnieuw kregen de jeugdspelers Luuk Janssen en Yoes Beldman een basisplaats. Ook keerden Michiel Hullegie en Jip Ellenbroek weer terug in de basis, terwijl buitenspeler Florian Zekay vanaf de linkerkant startte.

SV Schalkhaar begon vanmiddag prima tegen titelkandidaat BWO, van achteruit was de opbouw verzorgd en SV Schalkhaar kon gemakkelijk de vrije speler vinden om vervolgens het juiste moment te kiezen om de snelle voorhoedespelers te bereiken. Met veel beweging in de voorste linie werd de bal regelmatig gevaarlijk achter de laatste linie van BWO gelegd.

Crossballen van Michiel Hullegie en Nick Mulder zorgden voor constante dreiging. Dit leidde in de 9e minuut de voorsprong in; vanaf links dribbelde Florian Zekay richting het doel van BWO en via Milan te Riele werd de bal naar de rechterkant verplaats. De bal kwam vervolgens ruim buiten de zestien voor de voeten van Ruben Bumkens die de bal zeer bekeken met zijn linkervoet richting kruising stuurde, waarna de bal via de onderkant van de lat net achter de doellijn belandde; 1-0

Direct na de aftrap van dit doelpunt werd de voorsprong alweer bijna tenietgedaan toen BWO spits Tijn Steggink vogelvrij voor SV Schalkhaar keeper Jesper Lukassen naast schoot. SV Schalkhaar bleef de betere ploeg, kansen waren er voor Milan te Riele (via de keeper net naast) en en achterwaartse kopbal van Yoes Beldman na een mooie dieptebbal van Jip Ellenbroek. De BWO verdedigers hadden wellicht een meer statische spits verwacht, maar hadden vanmiddag veel moeite met de lopende Yoes Beldman, Milan te Riele en Florian Zekay.

Milan te Riele bereikte de achterlijn, maar wist de bal niet langs de uitkomende keeper Niek Nijenhuis te plaatsen. BWO kreeg mogelijkheden, veelal ingeleid door fouten van SV Schalkhaar. Met name de snelle Tom Harbers van BWO was een paar keer dreigend voor het doel van SV Schalkhaar. Het verdedigingsblok Michiel Hullegie/ Nick Mulder en daarvoor Jip Ellenbroek/ Twan Huijsmans waren opbouwend sterk en stonden verdedigend telkens op de juiste plek. De voor het publiek zeer aantrekkelijke eerste helft eindigde in een zeer verdiende voorsprong voor de thuisploeg.

De tweede helft was nog maar nauwelijks op gang toen SV Schalkhaar de mogelijkheid kreeg de voorsprong te verdubbelen. De actieve buitenspeler Yoes Beldman veroverde op eigen helft de bal, passeerde op snelheid twee BWO-verdedigers en kwam zomaar oog in oog met keeper Niek Nijenhuis van BWO. Vanaf rechts schoot jeugdspelers Yoes Beldman de bal langs de keeper, maar de bal draaide net langs de verkeerde kant van de paal.

Kort daarop was het bijna gelijk; buitenspeler Bryan Nijhof schoot van afstand in de verre hoek net buiten bereik van keeper Jesper Lukassen. Via de paal en de rug van Lukassen kon de bal alsnog opgepakt worden. Even later leek het opnieuw mis te gaan voor de thuisploeg. Job Schapfenecker kwam tussen twee SV Schalkhaar verdedigers door en kwam vrij voor de uitlopende Jesper Lukassen die met de voet goed redding bracht en hierdoor een doelpunt voorkwam.

Het werd vervolgens een vechtwedstrijd waarbij BWO meer risico’s ging nemen en SV Schalkhaar, des te verder de wedstrijd vorderde, het aan de kracht ontbrak om gevaarlijk te worden voor het doel van BWO. Een aantal spelers waren door het hoge tempo leeggespeeld en werden goed vervangen. Spits David Klopman kwam terug van werkzaamheden en kon na een korte warming up toch nog 20 minuten spelen.

Tot in blessuretijd was het spannend en de wedstrijd kende een hoge amusementswaarde. De laatste kans van de middag was voor de ingevallen Taco Oldenhof die de bal vanaf de linkerkant strak in de verre hoek schoot, maar de keeper kon de bal nog net tot corner verwerken.

Drie belangrijke punten geeft SV Schalkhaar een enorme boost. Wie zou twee maand geleden gezegd hebben dat SV Schalkhaar eind april op plek 7 met 30 punt zou staan? Met nog drie wedstrijden voor de boeg is SV Schallkhaar hard op weg naar direct lijfsbehoud. Dat zou een fantastische teamprestatie zijn, gezien het zelfs vlak voor de winterstop nog de laatste plek op de ranglijst bezette.

Nu twee weken geen competitievoetbal, zodat iedereen fit kan worden. Dan op 14 mei naar Enschede voor de wedstrijd tegen Suryoye-Mediterraneo FC dat momenteel 1 punt boven SV Schalkhaar staat. De eerstvolgende thuiswedstrijd van SV Schalkhaar is zondag 21 mei aanvang 14.00 uur, dan komt Eilermark op bezoek. Tot dan op de Horsterhoek!