Een ingecalculeerde nederlaag is te makkelijk. Natuurlijk is bekend dat de gedoodverfde kampioen een geweldig elftal heeft voor de 4e klasse. Maar FC RDC wilde de huid duur verkopen en koos voor een uiterst defensieve formatie met de intentie zo lang mogelijk in de wedstrijd te blijven om eventueel in het laatste half uur de schroom van zich af te kunnen gooien.

Het plan werkte de eerste helft, want, ondanks veel momenten in en rond onze 16, waren er behoudens de terechte strafschop geen echte kansen voor Helios. FC RDC kon zelf geen vuist maken, want het lukte niet om een goede counter te plaatsen. Voor de neutrale toeschouwer (als die er waren) was het geen leuk schouwspel, maar dat paste bij het plan.

In de rust werd de nadruk gelegd om het vol te blijven houden tot ongeveer de 60e minuut om vanuit daar de offensieve wissels te plaatsen om te kijken of er wat te halen viel. Helaas viel het plan in duigen door slecht verdedigen bij 2 standaardsituaties. De kwaliteiten van Helios kwamen vandaag niet zozeer uit de verf door opgelegde kansen te creëren, maar wel vanuit een corner en vrije trap waar een aantal uitstekende koppers het verschil maakten.

Helaas viel ook nog de 0-4 uit de 2e strafschop van vandaag die gegeven werd door de uitstekend leidende scheidsrechter Marco Kerkdijk. Het plan werkte tot aan de rust echter de uiteenlopende kwaliteiten van Helios maakten het onmogelijk resultaat te halen. Geen verrassing en geen man overboord. Op naar zaterdag waar concurrent voor de zesde plek HSC ’21 op bezoek komt!