SV Schalkhaar had het vanmiddag lastig in Lemelerveld, maar wist in de slotminuut alsnog drie punten mee te nemen naar Schalkhaar. Een strakke corner van invaller Joost Brouwer werd verkeerd beoordeeld door een speler van Lemelerveld en werd vervolgens in eigen doel gewerkt door middenvelder Mattias Reimink. SV Schalkhaar won deze lastige uitwedstrijd op een niet al te best grasveld met 0-1.

Het had niet veel gescheeld of de wedstrijd in Lemelerveld werd afgelast. Niet vanwege de weersomstandigheden, maar vanwege de scheidsrechter die niet kwam opdagen. De spelers van beide teams waren al bijna klaar met de warming-up toen besloten werd deze af te breken vanwege het niet komen opdagen van de leidsman. Na enkele telefoontjes vanuit de bestuurskamer kwam er een scheidrechter (uit Lemelerveld!) die in allerijl naar deze wedstrijd werd gedirigeerd. Een korte oponthoud van een half uur was het gevolg en daarna kon de wedstrijd alsnog worden aangevangen.

VV Lemelerveld, een ploeg waar SV Schalkhaar het traditioneel altijd lastig tegen heeft, begon ook vandaag weer met een fysiek sterke ploeg. Het spelen op “echt gras” werkte vandaag niet in het voordeel van SV Schalkhaar. Het veld was hobbelig en hierdoor deed de bal vaak niet hetgeen de spelers voor ogen hadden.

Pas na een kwartier spelen kwam voor beide ploegen de eerste mogelijkheid. Eerst was de vaak ongrijpbare Milan te Riele gevaarlijk in de zestien van Lemelerveld, zijn actie bereikte spits David Klopman die met een schuiver de prima keeper Rik Ramaker niet kon verassen. Aan de andere kant schoot Stan Reimink van afstand op de iets voor zijn doel staande SV Schalkhaar keeper Jesper Lukassen, die de bal nog net over zijn eigen doel tot corner kon tikken.

SV Schalkhaar kwam steeds vaker in balbezit en probeerde keer op keer een goede aanval op te zetten, maar zoals verwacht kwam bij balverlies Lemelerveld er zeer snel uit en probeerde hierdoor de verdediging van SV Schalkhaar te verassen. Kansen waren er voor Milan Beumer en Bjorn Duteweert. Laatstgenoemde kwam vanaf rechts naar binnen en schoot met links rakelings over. Ook Milan te Riele kwam met zijn acties regelmatig ver in het strafschopgebied, maar een goede eindpass bleef uit. Vanaf rechts kreeg Bjorn Duteweert de bal regelmatig voor het doel, maar attent was SV Schalkhaar niet bij de vaak afgeslagen bal.

In de tweede helft bracht VV Lemelerveld de boomlange spits Job Heerink in de ploeg, een spits die bewezen heeft toch regelmatig zijn doelpunt mee te pikken. Dat SV Schalkhaar deze gevaarlijke aanvaller in de gaten moest houden bleek al naar een paar minuten spelen. Een schot richting kruising van diezelfde Heerink werd door keeper Jesper Lukassen tot corner verwerkt.

Net als in de eerste helft was SV Schalkhaar meer aan de bal en probeerde door de hechte verdediging van VV Lemelerveld heen te spelen. De solide verdediging van VV Lemelerveld wist telkens een voet dwars te zitten en heersten in de lucht bij hoge ballen in de zestien. Na een uur spelen kwam Stijn Rorije in het veld, die vanwege zijn lengte voor extra kopkracht zou kunnen zorgen.

SV Schalkaar dacht in de 70 minuut op voorsprong te komen. Een vrije trap vanaf rechts werd bij de tweede paal prima terug gekopt door de lange Michiel Hullegie, precies voor de voeten van spits David Klopman. Hij schoot de bal onhoudbaar binnen 0-1. De grensrechter constateerde (?) buitenspel, waarna de scheidsrechter het doelpunt alsnog afkeurde.

Als er één ploeg recht had op een overwinning dan was het SV Schalkhaar. Deze ploeg bleef aandringen, terwijl VV Lemelerveld nagenoeg niet meer voor het doel van Jesper Lukassen verscheen. Een voorzet van Twan Huijsmans werd net tot corner verwerkt. De grootste kans was voor Stijn Rorije, hij kreeg de bal prima aangespeeld door Bjorn Duteweert, waarna hij de bal strak op de paal schoot.

Het leek erop dat er vanmiddag geen winnaar kwam. Tot de 90e minuut. Jip Ellenbroek probeerde het maar eens weer van afstand, zijn schot stuiterde vlak voor de keeper die vervolgens niet anders kon doen dan de bal tot corner verwerken. De corner vanaf links werd door Joost Brouwer strak (op meter hoogte) voor het doel gebracht, waarna de ongelukkige Matthias Reimink de bal in eigen doel werkte, 0-1.

Een verdiende, maar wel zwaarbevochten overwinning voor de ploeg van Marcel Geestman. Zijn ploeg kan gelukkig zijn met het behaalde resultaat, maar hoogstaand was het vanmiddag niet. Voor SV Schalkhaar zeer welkome punten, zeker omdat Bon Boys en NEO ook wisten te winnen.

De volgende wedstrijd voor SV Schalkhaar is volgende week 13 maart. Dan komt BWO op bezoek op de Horsterhoek.