Na de overwinning afgelopen donderdag tegen ZVV’56 moest het vlaggenschip van De Gazelle vandaag aantreden tegen De Hoven uit Zutphen.

Vanaf het begin was De Gazelle de bovenliggende partij en het gaf in de 1e helft slechts 1 kans weg op een uitermate slecht bespeelbaar veld. Vrijwel alle duels werden gewonnen en het wachten was op een doelpunt. Deze viel na 15 minuten dankzij Joel Waslander. In de 31e minuut was het de beurt aan David Bos die de 2-0 liet aantekenen. Waarschijnlijk zaten er een aantal spelers al met de gedachten aan het verdiende bakje thee, toen De Hoven vanuit het niets de 1-2 scoorde, doelpunt van Kylion Stelder.

Toen direct na de rust de 2-2 werd gescoord door Sebastiaan van Laar, werd er even gevreesd voor een goed resultaat. Gezegd dient dat het een onnodige goal was. Hierna golfde het spel een tijdje op en neer. Het laatste gedeelte van de wedstrijd was weer voor De Gazelle die het mooiste voor het laatst had bewaard. Een hele mooie en vloeiende aanval, die liep via David en Niels, werd voortreffelijk afgerond door Bobby Vonk, 3-2.

Volgende week wacht opnieuw een thuisduel tegen Loenermark. Al met al was het dus een prima week voor de manschappen van Joost ter Stege.