ABS heeft in de thuiswedstrijd tegen KCVO een terechte nederlaag geleden. Op de prairie, het hoofdveld van ABS, wist de uitploeg zeker de eerste helft beter om te gaan met de omstandigheden. Beide ploegen, die graag technisch verzorgd voetbal spelen, hanteerden uit noodzaak veel de lange bal, waardoor er veel persoonlijke duels moesten worden uitgevochten. Zeker in de eerste helft was KCVO veel meer bereid energie in de duels te leggen en nam dan ook een verdiende 0-1 door een strafschop van Tobi Bosman.

Na rust toonde ABS wel de wil de duels te willen winnen en ging de strijd gelijk op. Teleurstellend was dat in de 65e min. KCVO door een eigen doelpunt van Michiel ten Dam op een 0-2 voorsprong kwam en de wedstrijd op slot gooide. ABS bleef strijden voor een beter resultaat, maar was aanvallend krachteloos.

Een verdiende nederlaag, waarbij KCVO in de eerste helft veel beter omging met het dramatische speelveld en strijdbaar was, waardoor ABS in de achtervolging moest.