Helios had natuurlijk wat goed te maken na de uitwedstrijd tegen Sportclub Deventer waar het scorebord tegen een jong en energiek Sportclub Deventer uiteindelijk op 6-3 stond.

OK, Helios had toen wat personele problemen in het veld, maar de uitslag loog er niet om. Zaterdag heeft Helios dit geheel recht gezet met een zevenklapper, en, als het vizier van invaller Beekman wat scherper had gestaan, dan hadden het er 10 kunnen zijn. Eerlijkheidshalve moet er wel bij gezegd worden dat Sportclub Deventer ook kansen heeft gehad.

Helios startte sterk en was het de keeper Lammertink die redde of het was de lat die in 11de en de 20ste minuut werd geraakt door respectievelijk Bruinsma en Smeitink. In de 22ste minuut was het Zandvliet die met een afstandsschot de vuisten van Lammertink liet spreken. In de 28ste minuut was het raak: uit een corner van Glen Alberts tikte Zandvliet de bal bij de tweede paal tegen het net 1-0. Nog geen minuut later kreeg Sportclub Deventer de kans op de gelijkmaker, maar de strakke voorzet van de linksbuiten werd door de spits slap ingeschoten.

Helios zette door en in de 31ste minuut was het de doorgebroken Iljen Bruinsma die oog in oog stond met keeper Lammertink: laatstgenoemde redde knap met zijn voet. Een minuut later was het Fabian Put die uit een corner tegen de lat kopte. In de 37ste minuut was het een prachtige aanval van Helios die werd opgezet door uitblinker Djeremy Waslander. Zijn pass bereikte Djeremy Zandvliet die op zijn beurt de bal mooi aflegde bij Jarmo van ‘t Hof die vrij kon intikken 2-0. Een minuut voor tijd brak Roan Koekkoek op links door, maar door voortreffelijk optreden van Joel de Jonge werd zijn strakke voorzet onderschept.

In de tweede helft ging Sportclub Deventer er vol voor, maar creëerde geen kansen. In de 55ste minuut brak Djeremy Waslander op rechts door en zijn strakke voorzet werd door verdediger Stan Berends in eigen doel geschoten (3-0). Daarna was het alleen Helios wat de klok sloeg. De kopjes gingen hangen bij Sportclub. Glenn Alberts scoorde in de 62ste minuut de 4-0 en Zandvliet, na een mooie combi met Jarmo van ‘t Hof, de 5-0.

Daarna wisselde Harry Decheiver vier spelers. In de 67ste minuut was het Djeremy Waslander die na een pass van Iljen Bruinsma de 6-0 scoorde. Helios kon de score opvoeren maar verzuimde een aantal keren de trekker over te halen. In de 83ste minuut was het Sem Thomassen die na een schitterende pass van Djuan Wennink de eindstand op 7-0 bracht.

Helios speelt volgende week uit tegen Terborg.