ABS heeft de inhaalwedstrijd tegen Turkse Kracht op overtuigende wijze gewonnen. Na een lastige eerste helft wist ABS, na een fantastische start in de tweede helft, ruim te winnen.

In de eerste helft had ABS grote moeite met de gasten uit Deventer. Sterk aan de bal, gedragen door individuele klasse, kreeg ABS moeizaam vat op de gasten. Regelmatig moest ABS ver terug, maar de verdediging stond uitstekend georganiseerd en voorkwam grote kansen voor Turkse Kracht. Zelf wist ABS op de juiste momenten te scoren door doelpunten van Stef Willemsen (16e min) en Thijs Hovenkamp (44e min) en ging enigszins geflatteerd met een 2-0 voorsprong de rust in.

ABS kwam vervolgens messcherp uit de kleedkamers. Tussen de 54e min. en 64e minuut werd er 4x(!) gescoord. Fraai uitgespeelde doelpunten van Yannick Duteweert (2x) en Youri Meijer (2x) zorgden voor enthousiasme bij de toeschouwers. In de 72e minuut voltooide Yannick zijn hattrick (7-0). ABS nam daarna gas terug, maar bleef strijdbaar om verdedigend de 0 te houden. Een uitdaging die glansrijk slaagde.

Het resultaat van de laatste twee wedstrijden, winst tegen WWNA (1-3) en Turkse Kracht (7-0), zorgt ervoor dat ABS een stevige positie in de middenmoot heeft ingenomen. Zondag wacht de uitdaging tegen koploper Robur er Velocitas. Fysiek pittig, maar de uitslag en het spel de laatste weken moet vertrouwen geven.