De eerste helft was het aanzien van het kijken nog waard. Met 0-2 sloot Twello die af, alhoewel die score al hoger had moeten zijn. De tweede helft was niet best. De thuisploeg hanteerde de lange bal zonder gevaarlijk te worden en Twello liet ook steeds minder zien. Door een gelukkig doelpunt kwam OVC nog op 1-2. Verder lieten de gasten het niet komen.

Vanaf het begin was SV Twello de bovenliggende partij zonder tot echt groots spel te komen. In de 8ste minuut nam Ryan van der Burg een vrije trap. Stefan Hulsebos kopte knap voor en Job Bruntink scoorde 0-1. Niet veel later gaf Tristan Roeterd heel hard en strak voor. Een verdediger van OVC raakte de bal iets aan en de 0-2 verscheen op het scorebord.

Nog een aantal mogelijkheden waren er voor Ryan van der Burg, Job Bruntink en Maarten Lutje Beerenbroek, maar de scherpte ontbrak. Pas na een half uur spelen verscheen OVC voor het doel van keeper Steven Koopmans, maar het schot van Boris van Veelen was krachteloos. Zo tikte de tijd weg zonder dat er ook maar iets te beleven viel. Ruststand 0-2 en dat was dik verdiend.

Vanaf het begin van de tweede helft probeerde OVC met lange ballen resultaat te halen. De spelers van Twello gingen mee in het spelniveau van de thuisploeg. Steeds minder was er te beleven in het veld. Met het inbrengen van Pim Elders ontstond er meer gevaar voor de achterhoede van de thuisploeg. Maar hoe mooi hij de ballen voorzette, er werd niets meegedaan.

Met nog een kwartier te spelen schoot Thijs van Gestel van ruim 30 meter op het doel. Normaal gesproken een eitje voor keeper Steven Koopmans, maar de bal verdween zomaar in het doel. Nieuwe energie voor de spelers van OVC. Alles naar voren en maar zien of de bal een keer goed valt.

Ondertussen had SV Twello de score moeten opvoeren, maar de echte wil ontbrak. In de 88ste minuut redde Steven Koopmans wel weer heel knap en wist de gelijkmaker te voorkomen. De laatste minuut was flipperkastvoetbal voor het doel van Twello, maar de bal kregen de spelers van OVC er niet in. Na wat extra tijd floot de prima leidende scheidsrechter L.C.M. van der Elst af.

Niet goed spelen en toch 3 punten meenemen uit Oosterbeek dan moet je daarover toch – achteraf – tevreden zijn.

Volgende week weer een uitwedstrijd. Nu tegen ESA uit Arnhem. Aanvang 14.30 uur. Dan zal er uit een ander vaatje getapt moeten worden om de overwinning te behalen.