Helios is ingedeeld in een klasse waarin alleen Blauwwit’66 uit Holten een bekende is. Voor de rest zijn het tegenstanders, voor het overgrote deel, uit het Twentse land. De eerste wedstrijd werd gespeeld tegen Wilhelminaschool uit Hengelo(O), al jaren een vaste middenmoter in de 3e klasse. Als snel werd duidelijk dat Helios in alle opzichten de betere ploeg was.

Binnen drie minuten kreeg Sander Krijns, na een mooie actie op links van Dennis Hettinga, zijn eerste kans, maar plaatste de bal net naast het doel. In de 10de minuut was het wel raak. Vanuit een vrije trap, genomen door Glenn Kobussen, werd de bal bij de 2de paal door Sander Krijns in de voeten van Jarmo van ’t Hof geplaatst die mooi afrondde: 1-0.

Helios ging volop door: de tegenstander werd op zijn eigen helft continu vastgezet en kwam nauwelijks in de buurt van keeper Sven Kreukniet. Helios creëerde kans op kans. Eerst was het een mooie combinatie tussen Kobussen en Beekman die op zijn beurt Krijns in stelling bracht, maar die kopte net over.

Even later was het Dennis Hettinga die zijn schot op doel door de keeper net onder de lat weggetikt zag worden en kopte Jarmo de bal vanuit een corner net naast. De grootste kans kreeg in de 24ste minuut Glenn Kobussen die geheel vrijstaand de bal hoog overschoot.

Even later kreeg Jarmo Van ’t Hof de bal via Hettinga strak in de voeten gespeeld, draaide ouderwets weg en rondde doeltreffend af (2-0). Helios domineerde op het middenveld, met Kobussen en Waslander in de hoofdrol. In de 36ste minuut was het Djeremy Waslander, vanmiddag helemaal in zijn element, die een prachtige pass van Sander Krijns mooi afrondde (3-0).

Even later schoot de vrijstaande Sander Krijns, na een pass van Beekman, tegen de goed uitkomende keeper op. Rust 3-0.

In de rust werd Nick Beekman vervangen door Cerkan Kinaci. De eerste 10 minuten was er een soort van status quo. Helios hoefde even niet en Wilhelminaschool kon het niet, kwam nauwelijks over het middenveld.

In de 53ste minuut was het weer genieten: nadat Cerkan al enkele keren Jarno van den Bos met mooie steekpasses op rechts had weggestuurd en Jarno in het strafschopgebied gevaar kon stichtten, was hij het zelf die een mooie pass afleverde bij de 2de paal. Via Jarmo kwam de afvallende bal bij Sander Krijns die vanaf 20 meter vernietigend uithaalde en de keeper kansloos liet: 4-0.

Even later kwamen Bastiaan Lieftink voor Jarmo van ’t Hof en Roy Smeitink voor Glenn Kobussen in het veld. Even was het wennen en kwam Wilhelminaschool wat meer over de middenlijn, maar keeper Kreukniet hield zijn doel mooi schoon.

In de 80ste minuut kwam Djuan Wennink voor Hettinga in het veld. Direct daarna werd zijn mooie pass door de vrijstaande Bastiaan Lieftink half geraakt en ging net naast. Nog geen minuut later was het de uitblinkende Djeremy Waslander die al koppend, na een fraaie voorzet van Cerkan Kinaci, de eindstand op 5-0 bracht.

Volgende week speelt Helios om 15.00 uur uit tegen VV Hellendoorn.