De eerste competitiewedstrijd heeft een prachtig resultaat opgeleverd door de volwassen 4-0 zege op SV Harfsen. Na de 6 weken voorbereiding waren de mannen van FC RDC er klaar voor.

De eerste helft oogde wellicht wat flets, maar FC RDC had de meeste controle. Harfsen zakte in en liet FC RDC het spel maken wat resulteerde in veel combinaties door de drukke as met afwisselend de nodige speldenprikken via de vleugels. Omdat Harfsen de ruimtes erg klein hield was het moeilijk om grote kansen te creëren. Jesse Klopman moest zelf voor rust 1 keer handelend optreden met een mooie safe op een kopbal.

Net voor rust kwam FC RDC toch wel verdiend op voorsprong na een misverstand in de Harfsense defensie en na goed doorzetten van Stijn Rorije kon Jesse Westerweel binnenglijden. Heel mooi voor Jesse na lang blessureleed.

Na de rust een iets meer open wedstrijd mede doordat Harfsen de rem er iets meer afgooide. Uitblinker Jesse Klopman moest een aantal keren pareren op inzetten van Harfsen. Het duel ging op slot na de treffer van Victor Evenblij die overtuigend op doel schoot en de keeper van Harfsen in de fout ging.

2-0 Voor met in het achterhoofd wetende dat je van Harfsen pas gewonnen hebt als de scheidsrechter gefloten heeft voor het einde, wordt RDC beter en beter. De ruimtes die ontstaan worden optimaal gebruikt door RDC en het weet nog 2x te scoren door invaller Jaydey Bongers. De 3-0 was van grote schoonheid door de bal van 35 meter over de keeper te plaatsen. Vlak voor tijd kon Jaydey ook nog binnen schieten op aangeven van Yde Klopman.

Blije gezichten en trots op de volwassen overwinning! Een goed begin richting de strijd om bij de onderste 6 (wederom versterkte degradatie regeling) plekken weg te blijven.