Trainer Harry Decheiver ziet dat de selectie in de breedte sterker is geworden en dat maakt de kans om mee te doen om het kampioenschap alleen nog maar groter. De “grootste” zit hem niet in het aantal leden maar wel in het feit dat SV Helios een vereniging wil zijn die op zaterdag in Deventer op het hoogste niveau voetbalt.

Het besluit dat in november 2019 is genomen om over te gaan naar de zaterdag heeft veel in beweging gezet. Vanaf dat moment heeft de selectie van Helios een flinke impuls gekregen. Fabian Put, Jarmo van ‘t Hof, Jeray Galanggadjir en Djeremy Zandvliet komen terug op het oude nest en ook Go-ahead eagles speler Jarno van den Bos sluit zich aan. Ook het verzorgingsteam wordt uitgebreid. Naast Menno Podt en Koen Oonk komt de zeer ervaren Marcel Groot Hulze weer terug.

De trainer voor het tweede wordt Marco Waslander.  De jonge en talentvolle selectie kan zich met de zeer ervaren Marco Waslander verder door ontwikkelen. In totaal 7 teams, van prestatie tot recreatieve, zullen bij de senioren beginnen aan de nieuwe competitie.

Jeugd….

Ook bij de jeugd heeft SV Helios de staf op orde. Alle selectieteams worden begeleidt door ervaren spelers. Het technisch hart is er in geslaagd weer een mooi begeleidingsteam op de been te brengen. Zo gaat o.a. Fabian Put met Patrick Scharmin de -19 selectie begeleiden. De JO-17 wordt begeleid door 1e elftalspeler en de inmiddels ervaren trainer Mike Gerritsen. Bijzonder tevreden is men dat het allemaal trainers zijn die uit de gelederen van Helios komen. Het beleid is er dan ook op gericht jongeren een kans te geven en als ze willen een opleiding laten volgen. Voor het komende seizoen is Erik Bakker mentor van alle beginnende, vrijwillige trainers/ouders die de lagere elftallen trainen en begeleiden, en is coördinator van de mini’s.

Damesvoetbal

Het komend seizoen zal de samenwerking tussen SV Helios en SV schalkhaar worden uitgebreid.  Bestond de samenwerking vorig seizoen nog alleen tot het samenvoegen van de mo-19, het komend seizoen zal de samenwerking worden uitgebreid vanaf de vrouwen tot en met de mo-15. De andere leeftijden zullen zoveel mogelijk gemengd blijven voetballen. Mo19 speelt het komend seizoen in de hoofdklasse, M0-17 in de 1e klasse. De andere jeugdteams in de 2e klasse. Op dit moment is men gezamenlijk bezig de staf en de selecties samen te stellen.

Mini’s

Wat is nou een vereniging zonder de mini’s. De toppers vanaf 5 jaar beginnen onder begeleiding van ervaren trainers. Ze ontwikkelen spelenderwijs de voetbalskills op hun eigen tempo en niveau. Met een gezonde portie plezier trainen ze samen naar een écht SV Helios voetbaldiploma toe. Omdat SV Helios graag zoveel mogelijk mini’s bij de club wil verwelkomen, bieden zij de trainingen gratis aan! De Mini- trainingen zijn normaal op iedere woensdag van 15:00 – 16:00 uur en iedere zaterdag van 09:00 – 10:00 uur. Maar op dit moment, door de coronatijd, begeleidt door 1e elftalspeler Djeremy Westlander, alleen op de woensdagmiddag.