Drie nieuwe namen presenteerde Go Ahead Eagles vanmiddag. Daarmee heeft de BVO uit Deventer zijn staf, rondom hoofdcoach Kees van Wonderen, rond voor het seizoen 2020/2021.

Hoofdtrainer Kees van Wonderen wordt geassisteerd door assistent-trainers Paul Simonis en Jouad Boufarra, en keeperstrainer Harmen Kuperus. Laatstgenoemde was afgelopen seizoen ook al actief aan de Vetkampstraat en blijft zodoende aan boord. Datzelfde geldt voor fysiektrainer Jelmer Sevenster en materiaalverzorgster Carla Whittie en teammanager Alfred Knippenberg. Knippenberg wordt ook komend jaar ondersteund door Adrie Steenbergen. Performance/video analist Jorran van Santen was eerder al gepresenteerd als nieuweling.

De medische staf wordt, net als afgelopen seizoen, gevormd door fysiotherapeut Frank Nab en verzorger Daniel Brummel. Op 15 juni treden spelers en staf (noodgedwongen achter gesloten deuren) aan voor het eerste blok van de voorbereiding op het nieuwe seizoen.

“Mooi dat we ruim voor die tijd onze staf helemaal rond hebben”, zegt technisch manager Paul Bosvelt op de website van Go Ahead Eagles. “Jouad Boufarra, die op onze radar kwam na een tip van Marnix Kolder, is natuurlijk al eerder gepresenteerd als hoofdtrainer van Go Ahead Eagles Onder-21. Het is niet voor niets dat hij ook assistent-trainer wordt bij de hoofdmacht. Aan de ene kant omdat we als clubleiding, net als de hoofdtrainer, veel vertrouwen hebben in Jouad. Aan de andere kant omdat we nog meer willen inzetten op doorstroming vanuit de jeugd naar de eerste selectie. Zijn dubbelrol komt dit traject ten goede.”

Een andere nieuwe naam in de technische staf is Paul Simonis. Simonis werkte sinds 2005 in de jeugdopleiding van Sparta, waar hij vorig seizoen de Onder-19 onder zijn hoede had. Daarnaast liep Simonis voor de cursus UEFA PRO (de opvolger van de cursus Coach Betaald Voetbal) stage bij de eerste selectie van Willem II. “Een jonge, ambitieuze trainer met een grote drive”, noemt Paul Bosvelt de nieuwe assistent-trainer. “We hebben meerdere gesprekken met hem gevoerd en hij kwam erg goed uit een assessment dat we hebben gehouden. Door de coronacrisis heeft zijn aanstelling iets langer op zich laten wachten, maar we zijn blij dat het nu rond is.”